search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό – Αντίδραση Μητσοτάκη

08.04.2015 11:45
Νομοτεχνική βελτίωση Παρασκευόπουλου καταργεί την απαλλαγή για συρρέοντα εγκλήματα στον ελεύθερο ανταγωνισμό - Media

Η ρύθμιση για την αποφυλάκιση εξαιτίας βαριάς αναπηρίας που συμπεριλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις φυλακές δεν είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η ρύθμιση για την αποφυλάκιση εξαιτίας βαριάς αναπηρίας που συμπεριλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις φυλακές δεν είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός η διάταξη αρχικά αφορούσε τρεις κρατούμενους, εκ των οποίων ένας είναι ο Σάββας Ξηρός και ένας βαριά καρκινοπαθής, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή ο τρίτος έγκλειστος.

«Οι συνθήκες που προσέφερε η πολιτεία στον Σάββα Ξηρό τον τύφλωσαν», σημείωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφερόμενος υπέρ της ρύθμισης που προβλέπει ότι όσοι έχουν πάνω από 80% αναπηρία και έχουν εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης, θα μπορούν να αποφυλακίζονται και να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.«Ο Σάββας Ξηρός βρέθηκε με πάθηση στα μάτια, κατέστη εντελώς τυφλός και αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες κράτησης που του παρείχε η πολιτεία τον τύφλωσαν. Δεν παύει να τιμωρείται, μπορεί να κρατείται σε συνθήκες κατ’ οίκον περιορισμού λόγω της πολύ σοβαρής πάθησης του θα είναι όμως δική του επιλογή αν ξαναγυρίσει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε κάτω από τις παρούσες συνθήκες να επιτρέψουμε την κατάσταση αυτή που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε την συγκεκριμένη διάταξη ως «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό λέγοντας ότι «η αναπηρία του προκλήθηκε από αυτοτραυματισμό την ώρα που σκόπευε να βάλει βόμβα και να σκοτώσει αθώους ανθρώπους» και απευθυνόμενος προς τον Ν. Παρασκευόπουλο «δώστε του εκείνες τις συνθήκες που θα του επιτρέψετε να έχει έναν αξιοπρεπή εγκλεισμό στις φυλακές».  

Εκπροσωπώντας την οργάνωση θυμάτων τρομοκρατίας «Ως Εδώ» ο Γιώργος Μομφεράτος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να αποσύρει τη διάταξη γιατί «εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού».

Όπως είπε «στεκόμαστε απέναντί σας με αξιοπρέπεια χωρίς καταλήψεις και επεισόδια και ζητούμε να μην υποχωρήσει η Δημοκρατία μπροστά στην τρομοκρατία». Και πρόσθεσε για τον Σάββα Ξηρό ότι «δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη από την πολιτεία στο μέγιστο βαθμό αλλά μέσα στη φυλακή», ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην προάγει τον ανθρωπισμό μέσω των αποφυλακίσεων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:05