24/02/2020 12:27:58

Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας!

Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας! - Media

 

Η χρήση του χαρτιού υγείας επιτρέπεται πλέον από θρησκευτική αρχή του Ισλαμικού Νόμου, ύστερα από αιώνες απαγόρευσής της στους πιστούς.

Η Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε φετβά (θρησκευτική μουσουλμανική απόφαση), δηλώνοντας ότι είναι πλέον αποδεκτή η χρήση του χαρτιού υγείας για την προσωπική υγιεινή, αλλά μόνο αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό.

«Αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό για τον καθαρισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα υλικά. Ακόμα κι αν κάποιοι θεωρούν ότι το χαρτί είναι ακατάλληλο ως υλικό καθαρισμού, καθώς είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για γραφή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του χαρτιού τουαλέτας» λέει η απόφαση, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Η προηγούμενη απαγόρευση σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας είχε τεθεί από το Qadaahul Haajah, το οποίο είναι ένα αυστηρό σύνολο κανόνων για το πώς και το πότε ένας Μουσουλμάνος πρέπει να ανακουφιστεί. Οι κανόνες αυτοί δημιουργήθηκαν πριν την εφεύρεση του χαρτιού υγείας και ενώ δεν είναι υποχρεωτικοί, αρκετοί από τους ευσεβείς Μουσουλμάνους τους εφάρμοζαν.

Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους κανόνες όριζαν μια σύντομη προσευχή πριν και μετά την τουαλέτα και για τον καθαρισμό μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει νερό, τρεις πέτρες ή το αριστερό του χέρι.

Μάλιστα, κάποιοι κατασκευαστές ειδών υγιεινής «κυκλοφορούσαν» στην αγορά χαρτί υγείας με ετικέτες που ανέγραφαν ότι το προϊόν έχει την έγκριση των τοπικών μουσουλμανικών αρχών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.