search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

28.04.2015 09:30
Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου - Media

Ο Βασίλης Δημητρίου, συνθέτης αγαπημένων επιτυχιών όπως «Μαρία με τα κίτρινα», «Πεπρωμένο», «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. 

 

Ο Βασίλης Δημητρίου, συνθέτης αγαπημένων επιτυχιών όπως «Μαρία με τα κίτρινα», «Πεπρωμένο», «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. Οι μουσικές του «ταξίδεψαν» με τη σπουδαία φωνή ερμηνευτών, όπως οι Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίου, κ.α.

Περισσότερα από 350 τραγούδια με την υπογραφή του, οκτώ προσωπικοί δίσκοι όπου του εμπιστεύτηκαν τους στίχους τους ποιητές και στιχουργοί, όπως οι Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Άκος Δασκαλόπουλος, Πάμπλο Νερούδα, κ.α.-είναι ο απολογισμός της πορείας του σε νούμερα. Σε ουσία, η προσφορά του ήταν μεγάλη στον χώρο των τεχνών.

Έγραψε μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, αλλά και για μπαλέτο. Η μεγάλη του πείρα τον «έστειλε» και σε διοικητικές θέσεις: ήταν στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το έργο του ήταν πλούσιο και στην τηλεόραση. Έγραψε τη μουσική για πολύ δημοφιλή σίριαλ, όπως «Μεγάλος θυμός», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Κίτρινος Φάκελος», «Ματωμένα χώματα», «Η εκτέλεση», «Καρυωτάκης», κ.α.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 2μμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:06