search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:42
MENU CLOSE

Χριστοδουλοπούλου: Απαραίτητες άμεσες προσλήψεις για το μεταναστευτικό, ακόμα και χωρίς διαγωνισμούς

05.05.2015 14:46
Χριστοδουλοπούλου: Απαραίτητες άμεσες προσλήψεις για το μεταναστευτικό, ακόμα και χωρίς διαγωνισμούς - Media

Υπέρ της παράκαμψης των διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν άμεσες προσλήψεις στο δημόσιο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Υπέρ της παράκαμψης των διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν άμεσες προσλήψεις στο δημόσιο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το μείζον πρόβλημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.

Υποστήριξε ακόμα ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές, που όπως είπε χαρακτηριστικά, στο βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%.

«Είμαστε έκθετοι απέναντι στη ΕΕ για τους ανύπαρκτους και υποβαθμισμένους χώρους φιλοξενίας», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα «να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο καλείται η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει».

«Υπάρχουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανθρώπινες υπηρεσίες. Αλλά και να σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλιώς θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα», κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:41