search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:40
MENU CLOSE

Το «Αϊβαλί» του Soloup «σαλπάρει» από το μουσείο Μπενάκη

12.05.2015 14:49
Το «Αϊβαλί» του Soloup πάει στην Αμερική - Media

Μετά από ένα ταξίδι τρεισήμισι μηνών στο Μουσείο Μπενάκη η έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με ξεναγήσεις, εκπαιδευτικό παιδικό πρόγραμμα με σκίτσα και με μια σύντομη νοσταλγική μουσική συνεύρεση με το μουσικό σύνολο Musica Raeda (Μουσική Άμαξα).

Μετά από ένα ταξίδι τρεισήμισι μηνών στο Μουσείο Μπενάκη η έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με ξεναγήσεις, εκπαιδευτικό παιδικό πρόγραμμα με σκίτσα και με μια σύντομη νοσταλγική μουσική συνεύρεση με το μουσικό σύνολο Musica Raeda (Μουσική Άμαξα).

Επόμενος σταθμός της έκθεσης, η Λέσβος.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
ΩΡΑ: 11:30, 13:30 & 16:30
Οι ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν από τον ίδιο τον δημιουργό του graphic novel «Αϊβαλί» (εκδόσεις Κέδρος)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για παιδιά από 8 έως 12 ετών

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 11:00, 12:00 & 13:00
Δημιουργική δράση για παιδιά. Μία διαδρομή στον περιπετειώδη κόσμο του σκίτσου, η απόδοση ενός γεγονότος με μαρκαδόρο, η υποταγή του θέματος στον περιορισμένο χώρο του καρέ κι από εκεί στη σελίδα του βιβλίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΩΡΑ: 16:30
Το μουσικό σύνολο Musica Raeda (Μουσική Άμαξα) αποχαιρετά το Αθηναϊκό κοινό της έκθεσης με μια σύντομη νοσταλγική μουσική συνεύρεση στους ήχους των H.Villa-Lobos, J.Morel, L.Brouwer αλλά και της Ελληνικής παράδοσης.

Το μουσικό σύνολο Musica Raeda αποτελούν οι:
Μαριμέλ Χρύση (σοπράνο)
Δημήτρης Δημητριάδης (κλασική κιθάρα)
Αλέξανδρος Σοφιανός (κοντραμπάσο)
Σοφοκλής Καλαφάτης (καχόν)

Ποιοι είναι οι μουσικοί

Μαριμέλ Χρύση

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη «Μουσική Ερμηνεία» με ειδικότητα στο Lied. Εκπονεί Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε κλασική κιθάρα, χορό και θέατρο. Πήρε Δίπλωμα Μονωδίας (Δ. Κάτσαρη) και Πτυχίο Αρμονίας. Συνέχισε τη μελέτη όπερας στην Ελλάδα με τους Κ. Πασχάλη, Φ. Βουτσίνο, Σ. Μπερή, στην Ιταλία με τον Α. Pola και στη Sommerakademie Mozarteum στο Salzburg με τον R.Knoll. Στο χώρο του Lied έχει συνεργαστεί με τους Manfred Schiebel και Michael Schütze. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες: Συμφωνική Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Κρήτης. Συνεργάζεται από το 1998 με τον Σύλλογο Εκκλησιαστικού Οργάνου σε συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής. Τέλος, έχει ειδικευτεί στην ερμηνεία μουσικής του μεσοπολέμου (Kurt Weill, Hanns Eisler, Paul Dessau).

Έχει διδάξει μονωδία στα ωδεία: Εθνικό (παράρτημα Ζωγράφου, Πατησίων και Βριλησσίων), Νίκος Σκαλκώτας και Σύγχρονο (Ηρακλείου Κρήτης). Από το 2001 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Περιστερίου). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην τάξη του Χρύσανθου Μουζακίτη (πτυχίο φυγής με άριστα) και στην τάξη του Βασίλη Τιγγιρίδη (δίπλωμα κιθάρας με άριστα παμψηφεί, δεύτερο βραβείο).

Έχει λάβει μέρος σε σημαντικ masterclass κιθάρας με τους R. Dyens, H. Kappel, J.Urshalmi, S. Grondona, P.Galbraith, Ε. Μπουντούνη, Ε. Παπανδρέου, Ε Ασημακόπουλο, Λ. Ζώη, ερμηνείας με τον Γ. Χατζηνίκο καθώς και παλιάς μουσικής, τροπικής-τονικής αντίστιξης, φούγκας με τον Π. Αδάμ στο μουσικό εργαστήρι του Α.Καλογερά.

Από το 1990 συμμετέχει σε μουσικά σχήματα και σύνολα ως σολίστ, δημιουργός και ενορχηστρωτής.

Το 2010 επιμελήθηκε και ηχογράφησε το μέρος της κιθάρας στο CD «Μια στάλα μελάνι» του συνθέτη Χρύσανθου Μουζακίτη.

Έχει γράψει έργα για σόλο κιθάρα, για κιθαριστικά σύνολα και μουσική δωματίου.
Επί σειρά ετών δίδαξε κιθάρα και θεωρητικά στα παραρτήματα Περιστερίου και Αχαρνών του Εθνικού Ωδείου.

Μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς νέων κιθαριστών.
Διδάσκει μουσική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αλέξανδρος Σοφιανός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 28 ετών και ασχολείται με τη μουσική τα τελευταία χρόνια.

Σπουδάζει κλασικό κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη στο Ωδείο Αθηνών και παρακολουθεί μαθήματα θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Περιστερίου) με την Χριστίνα Αλεξίου.

Έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα και σύνολα κυρίως λόγιας και έντεχνης μουσικής.

Σοφοκλής Καλαφάτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου Αντώνη Γαρίνη σπουδάζοντας μαζί του drums και παραδοσιακά Βραζιλιάνικα κρουστά.
Επίσης υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Εθνικού Ωδείου (παράρτημα Περιστερίου).

Στην εικοσιεπτάχρονη πορεία του, έχει πολλές και μακροχρόνιες συνεργασίες καθώς και αναρίθμητες συμμετοχές σε μουσικά σχήματα Ελληνικής και ξένης μουσικής ως κρουστός και ντράμερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:39