search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:04
MENU CLOSE

H N.Δ. τρίζει, η ΟΝΝΕΔ πανηγυρίζει

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1864
14-05-2015
15.05.2015 03:00
pod_1405_030_cmyk.jpg

Τα μπουζούκια, τα πάρτι και οι… σημειώσεις έδωσαν ξανά την πρωτιά στους γαλάζιους νεολαίους

 

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία καταρρέει σαν πύργος από… τραπουλόχαρτα, τα «γαλάζια» και «καραμανλικά» παιδιά πανηγύρισαν την Τετάρτη ακόμη μία νίκη στις φοιτητικές εκλογές, διατηρώντας τα υψηλά ποσοστά τους, τα οποία έχουν χτίσει τόσα χρόνια με κόπο, μπουζούκια, πάρτι και… σημειώσεις (τις οποίες μοιράζουν στους φοιτητές)! Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και η παρέα του ακολούθησαν για ακόμη μία χρονιά τη γνωστή… πετυχημένη συνταγή. 
 
Μπορεί οι φοιτητικές εκλογές να μην λαμβάνουν ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα, τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομμάτι των φοιτητών, ωστόσο η «μνημονιακή» νεολαία διατηρεί τους «πελατειακούς» δεσμούς που έχει αναπτύξει τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Μπορεί η κοινωνία να έστειλε διαφορετικό μήνυμα στις εκλογές του Ιανουαρίου, ωστόσο ο Ιωαννίδης κατάφερε να «περιφρουρήσει» το γαλάζιο στρατόπεδο και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά της νεολαίας.
 
Σύμφωνα πάντως με την γκρίνια που εκφράζεται από τους «γαλάζιους» νεολαίους, η Ν.Δ. και δη ο Άδωνις Γεωργιάδης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αποδυναμωθεί η παράταξή τους. Στο επίκεντρο του καυγά βρέθηκε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και έδειχνε τον Γεωργιάδη να φωνάζει στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης «Και α και ου και ΔΑΠ – Νου Δου Φου Κου», κάτι που δημιούργησε πρόβλημα, καθώς ο Άδωνις δεν είναι ιδιαίτερα… δημοφιλής στους «καραμανλικούς» κόλπους της «γαλάζιας» νεολαίας. 
 
Ο Ιωαννίδης, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο ο Άδωνις συμπεριφερόταν σαν… 20χρονος φοιτητής μετά από εκλογικό θρίαμβο, αναρωτήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Πότε ήταν αυτός στη ΔΑΠ;». Ο Γεωργιάδης δεν άργησε να απαντήσει μέσω Twitter, όπου έγραψε πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιστορικού – Αρχαιολογικού.
 
Νέες διαστάσεις
 
Η κόντρα είχε αρχίσει από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. μετά τις εκλογές, όταν ο Ιωαννίδης είχε επιτεθεί στον πρώην υπουργό. Την περασμένη Τρίτη το σίριαλ έλαβε νέες διαστάσεις, καθώς ο Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: «Ήμουνα στη ΔΑΠ Ιστορικού εκλεγμένο μέλος στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ήμουν φοιτητής στη Φιλοσοφική». Μετά βέβαια δεν δίστασε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας τα εξής: «Κάποιοι έγλειφαν τον Σαμαρά όταν ήταν να γίνουν πρόεδροι και τώρα τον πάνε κόντρα». 
 
Άλλωστε είναι γνωστό πως καιρό τώρα Σαμαράς και Ιωαννίδης δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να ζητάει επιτακτικά τη σύγκληση συνεδρίου, ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαδικασίες διαδοχής του… μαρμαρωμένου Σαμαρά στην προεδρία της Νουδούλας.
  • Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συντάσσεται με το καραμανλικό στρατόπεδο στο εσωτερικό του κόμματος περιμένοντας στη γωνία τον εκ Μεσσηνίας πρόεδρο.
  • Είναι επίσης γνωστό πως, αν ήταν στο χέρι του, ο Αντώνης Σαμαράς θα είχε επιδιώξει να «φάει» το πρώην πρωτοπαλίκαρό του, καθώς είναι ξεκάθαρο πως ο Σάκης Ιωαννίδης δεν τον θέλει στη θέση του αρχηγού και κάνει τα πάντα για αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος και στροφή στην Κεντροδεξιά. 
Είναι ξεκάθαρο πως η νίκη των παιδιών των… μπουζουκιών και των πάρτι προκαλεί ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στον πρόεδρο της Ν.Δ., μια και μέρα με τη μέρα απομονώνεται!
 
Το «Ποντίκι» προ εβδομάδων είχε βρεθεί στο μνημόσυνο Καραμανλή, όπου τα στελέχη ήταν χωρισμένα σε στρατόπεδα και… πηγαδάκια. Όπως είδαμε, ο Σάκης Ιωαννίδης ήταν δίπλα – δίπλα με τον Αχιλλέα Καραμανλή καθόλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ στο τέλος έστησαν το δικό τους πηγαδάκι, με αρκετούς βουλευτές να σταματούν και να τους χαιρετούν στην είσοδο του Ιδρύματος Καραμανλή. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43