search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:47
MENU CLOSE

Έρευνα: Οι περισσότερες οδοντόβουρτσες είναι καλυμμένες με κολοβακτηρίδια (Photos)

05.06.2015 14:29
Έρευνα: Οι περισσότερες οδοντόβουρτσες είναι καλυμμένες με κολοβακτηρίδια (Photos) - Media

Νέα έρευνα έδειξε ότι υπάρχει 60% πιθανότητα η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιεί κάποιος να καλύπτεται από κόπρανα, ανεξάρτητα από το πόσο καλά την καθαρίζει. 

 

Νέα έρευνα έδειξε ότι υπάρχει 60% πιθανότητα η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιεί κάποιος να καλύπτεται από κόπρανα, ανεξάρτητα από το πόσο καλά την καθαρίζει. Επιπλέον, όταν το μπάνιο όπου πλένει τα δόντια του χρησιμοποιείται και από άλλα άτομα τότε, υπάρχει πιθανότητα 80% τα κόπρανα αυτά να ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.

  

Συγκεκριμένα, η έρευνα εξέτασε την εξάπλωση των κολοβακτηρίδιων στις κοινόχρηστες τουαλέτες στο πανεπιστήμιο Quinnipiac του Κονέκτικατ.

Τα κολοβακτηρίδια είναι ραβδόμορφα βακτήρια, τα οποία εντοπίζονται στα ανθρώπινα κόπρανα και μπορούν να εξαπλωθούν σε μια οδοντόβουρτσα μέσω του αέρα κατά την διάρκεια του ξεπλύματος της λεκάνης της τουαλέτας.

«Η κύρια ανησυχία δεν είναι η παρουσία των δικών σας κοπράνων στην οδοντόβουρτσά σας, αλλά όταν η οδοντόβουρτσά σας έχει μολυνθεί από τα περιττώματα κάποιου άλλου ατόμου, τα οποία περιέχουν βακτήρια, ιούς ή παράσιτα» εξήγησε ο φοιτητής Lauren Aber, ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:47