search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:01
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Το «άγχος» για Αττική και Βόρεια Ελλάδα – Η στρατηγική Ανδρουλάκη και η κριτική για Κασσελάκη

26.04.2024 07:35
androulakis new

Τις προθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση του καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη δείχνουν οι χθεσινές τοποθετήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη – με το βλέμμα στην Βόρεια Ελλάδα – ρίχνουν τα «βέλη» τους και στα Ακροδεξιά κόμματα της Βουλής

«Σκληρή γλώσσα» για Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Βελόπουλο 

Κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο χαρακτήρισε απαράδεκτο βουλευτές να παρακινούν σε βία στις εκκλησίες, λέγοντας για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι λειτουργεί σαν τροχονόμος της εκκλησίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου τις επιθέσεις προς την Ακροδεξιά και γιατί βλέπει να «πιέζεται» δημοσκοπικά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στο κομμάτι των επιθέσεων προς την Ακροδεξιά εντάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του Κινήματος αφού αρχικά αναφέρθηκε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παρέα του κ. Κασσελάκη δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, καθώς ενώ ο ίδιος από την κρουαζιέρα με το σκάφος, μας ενημέρωνε  ότι δεν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών, λίγο μετά ο εξάδελφός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής μας έλεγε ότι είναι ευπρόσδεκτες», είπε για να προσθέσει ότι «για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η μεγαλύτερη επίθεση ήρθε μετά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «Πρωθυπουργό που δυσφημεί τη χώρα». 

«Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου. Ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη συγκάλυψη και ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή του κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

«Όσο κι αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα διεθνούς συνωμοσίας, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταρρίπτουν και αυτήν την εικονική πραγματικότητα», καταλήγει στη συνέχεια. 

Σε κάθε περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζουν να καταθέτουν την πρόταση τους για Debate καθώς όπως τονίζουν «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποφεύγει γιατί φοβάται την κριτική για το κράτος δικαίου». 

Κριτική για στάση σε Κασσελάκη

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνομιλούν τακτικά με το topontiki.gr παρατηρώντας τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη θεωρούν ότι αυτό που θέλει να πετύχει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μία «δικαιωματική Ελληνική Λύση».

Όπως έγραψε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα έχει σημαντικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπάρχει εσωκομματική κριτική προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «υποτιμήθηκε» ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς τις προθέσεις του απέναντι στο Κίνημα.

Με τον όρο «υποτίμηση» – όσοι κάνουν κριτική – εννοούν ότι το ΠΑΣΟΚ με την «αδιαφορία» του από την εκλογή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν από ένα μήνα δημιούργησε ζημιά στο κόμμα. 

«Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Βουλευτές για την Αττική 

Τέλος, πέρα από τη Βόρεια Ελλάδα που αναφέρθηκε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι η «αδύναμη» εκλογική περιφέρεια.

Το δύσκολο έργο έχουν αναλάβει οι βουλευτές Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης καθώς και οι δύο βουλευτές επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τέμπη: Έμμεσο «mea culpa» Μητσοτάκη για την Εξεταστική Επιτροπή

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Κατέβασε τον πήχη των ευρωεκλογών στο 33% του 2019 – Επίθεση σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha: Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:00