search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Θεματική συνάντηση ΓΓΙΦ με ΕΝ.Ε.Ο.Ν

09.06.2015 13:43
ekdilosi_en.e.o.n.jpg

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στην θεματική συνάντηση της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, για  την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στην θεματική συνάντηση της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, για  την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Στην παρέμβαση της  τόνισε  τη θετική σημασία τέτοιων θεματικών συναντήσεων που έχουν σκοπό  να γίνεται εποικοδομητικός  διάλογος  για την  ισότητα των φύλων το οποίο  είναι  ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και ταυτόχρονα  δείκτης δημοκρατίας σε κάθε χώρα.  Μπορεί η  ισότητα των φύλων να φαντάζει ως «πολυτέλεια» για μερικούς, αλλά παρά τις οικονομικές αντιξοότητες  η  Γενική Γραμματεία, προσπαθεί  να σχεδιάσει  αποτελεσματικές δράσεις παρέμβασης.

 Η Φωτεινή Κούβελα παρουσίασε το Εθνικό πρόγραμμα για τη βία κατά των γυναικών καθώς και τις 62 υποστηρικτικές δομές που υπάρχουν πανελλαδικά (γραμμή SOS15900, συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας). Τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας της πολιτείας με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τα θέματα της ισότητας και τις γυναικείες συλλογικότητες, για την αντιμετώπιση της  έμφυλης βίας,  η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Mέσα από μια συντονισμένη Πανελλαδική εκστρατεία, η Γενική Γραμματεία Ισότητας   επιδιώκει   την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης καθώς και να γίνουν γνωστές  οι δομές της πολιτείας που υπάρχουν για την στήριξη και προστασία των γυναικών. Δομές εντελώς απαραίτητες κυρίως σε γυναίκες φτωχές, άνεργες, μονογονείς.

 Επεσήμανε ότι στόχος είναι να προωθηθούν βελτιωτικές νομοθετικές  και θεσμικές  ρυθμίσεις  για την καταπολέμηση της βίας. Άμεσα θα προωθηθεί  προς κύρωση στη Βουλή η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και  βελτίωση της νομοθεσίας που αφορά στην αντιμετώπιση εγκλημάτων, όπως ο βιασμός και η εμπορία ανθρώπων.

Τέλος αναφέρθηκε  στην επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης  για την Ισότητα των Φύλων σε τομείς άμεσης προτεραιότητας όπως  είναι η εργασία, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ανεργία, τα ασφαλιστικά  δικαιώματα και οι γονικές άδειες, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και τα δικαιώματα σεξουαλικής υγείας, η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και ο τομέας της εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλει στην αλλαγή της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης γύρω από το ζήτημα της Ισότητας των Φύλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:42