17/02/2020 18:24:12

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή, να κάνει αυτό που της ζητάμε

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή, να κάνει αυτό που της ζητάμε - Media

 

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται από τους δανειστές, εάν θέλει να εξασφαλίσει περισσότερα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε σε Φινλανδική εφημερίδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εάν η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της» λέει ο Ντάισελμπλουμ στην καθημερινή εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Ως πρόεδρος του Eurogroup, ο Ντάισελμπλουμ εκπροσωπεί τους υπουργούς οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης και είναι ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας. Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, επισημαίνει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του μήνα προσθέτοντας ότι οι δανειστές είναι ακόμη ανοιχτοί στις διαπραγματεύσεις εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν οικονομικό νόημα.

«Η πολιτική συμφωνία μπορεί να ληφθεί ακόμη και αύριο εάν είναι αξιόπιστη και εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.