search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες το Σάββατο οι νέες προτάσεις της Ελλάδας – Συνομιλία Τσίπρα με Γιούνκερ και διάψευση δημοσιευμάτων

12.06.2015 15:31
Στις Βρυξέλλες το Σάββατο οι νέες προτάσεις της Ελλάδας – Συνομιλία Τσίπρα με Γιούνκερ και διάψευση δημοσιευμάτων - Media

Σε νέα φάση, φαίνεται πως οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις, μετά την ενημέρωση της κυβέρνησης ότι θα καταθέσει νέες προτάσεις στους θεσμούς, με στόχο την τελική σύγκλιση αλλά και την νέα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

Σε νέα φάση, φαίνεται πως οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις, μετά την ενημέρωση της κυβέρνησης ότι θα καταθέσει νέες προτάσεις στους θεσμούς, με στόχο την τελική σύγκλιση αλλά και την νέα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της κυβέρνησης, η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25% ενώ, όπως λένε, χρειάζεται «πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης» ώστε «να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα λοιπόν με το Μέγαρο Μαξίμου:

1.Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

2.Εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

3.Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

4.Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 

Διάψευση δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου

Αργά το απόγευμα, κύκλοι του Μαξίμου διέψευσαν τα δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων Reuters, που έκανε λόγος για συζήτηση περί χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα και Bloomberg που αποκάλυψε το 24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά.

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα «δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:55