search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Τσίπρας: Την Κυριακή το «ΟΧΙ» θα γράψει ιστορία-Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

03.07.2015 19:05
Τσίπρας: Την Κυριακή το «ΟΧΙ» θα γράψει ιστορία-Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία - Media

Σίγουρος για την επικράτηση του «ΟΧΙ» εμφανίστηκε στην μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός, καλώντας τον λαό να «παραμερίσει τις σειρήνες της τρομοκρατίας».

 

Εμψυχωτικός υπέρ του «Όχι» και ταυτόχρονα ενωτικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη πεζή στην πλατεία Συντάγματος από το Μαξίμου μέσα σε κλοιό συγκεντρωμένων κατά το μήκος της διαδρομής.

Στο μήνυμά του ανέφερε ότι η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι διαμαρτυρία αλλά γιορτή της δημοκρατίας. «Ότι και να γίνει τη Δευτέρα, είμαστε ήδη νικητές, η Ελλάδα έστειλε μήνυμα δημοκρατίας, μήνυμα αξιοπρέπειας» είπε.

«Η Ευρώπη που γνωρίσαμε δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα» στρέφοντας τα βέλη προς τους δανειστές και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Και πρόσθεσε πως  «η Ευρώπη έχει τα μάτια στραμμένα πάνω σε σας».

Αιχμή επιφύλαξε και για τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και την αναφορά του στην ανάγκη μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Επικαλούμενος το μύθο για την αρπαγή της Ευρώπης τόνισε: «Από τούτο εδώ τον τόπο θέλουν οι τεχνοκράτες της λιτότητας να ξαναρπάξουν την Ευρώπη. Δε θ’ αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τη δημοκρατική της παράδοση».

Διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η παραμονή της  Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά με όρους ισότητας.  «Πιστέψτε με κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από το φυσικό γεωγραφικό της χώρο».

«Δεν αποφασίζουμε να ζήσουμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά να μείνουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι έναντι ίσων» σημείωσε.

Κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να πουν «όχι στα τελεσίγραφα», ενώ κατέληξε με ενωτικά μηνύματα λέγοντας ότι τη Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα πρέπει να πούμε ένα «απόλυτο όχι» στον διχασμό.

Και κατέληξε: «Τη Δευτέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Και θα αγωνιστούμε να ξαναφτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη. Σας καλώ να παραμερίσετε τις σειρήνες της τρομοκρατίας. Να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά, με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Μ’ ένα μικρό λαό που πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια, αλλά με το δίκιο. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Έχουμε και τόλμη και αρετή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22