search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Βούτσης: Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο

08.07.2015 12:15
Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

«Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μία ελίτ μέσα στην ΕΕ, που έχει στρατηγική διχασμού και είναι απέναντι στα δημοψηφίσματα. «Πράγματι, ο δικός μας δρόμος, η θέληση μας, είναι να πέσουν οι μάσκες για να φανεί το προσωπείο που γερνάει και αποκτά σκοτεινό χρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μία ελίτ μέσα στην ΕΕ, που έχει στρατηγική διχασμού και είναι απέναντι στα δημοψηφίσματα. «Πράγματι, ο δικός μας δρόμος, η θέληση μας, είναι να πέσουν οι μάσκες για να φανεί το προσωπείο που γερνάει και αποκτά σκοτεινό χρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με ψυχραιμία, ενώ διέψευσε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τα όσα είχε υποστηρίξει στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η χώρα μας απειλεί την Ευρώπη με τους μετανάστες. «Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ απηύθυνε την πρόκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι απειλήσαμε με μετανάστες την Ευρώπη. Ότι θα ανοίξουμε τη στρόφιγγα από τον ρόλο των ανθρωποφυλάκων που μας έχουν αναθέσει. Αυτή η απειλή δεν μας εκφράζει, δεν την σκεφτόμαστε γιατί έχουμε πάγιες αξιακές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις» σημείωσε ο υπουργός, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη συνολικής αλλαγής της στρατηγικής της Ευρώπης, στην οποία καταλόγισε υποκριτική στάση. «Υπήρξαν κράτη που αρνήθηκαν την εισήγηση του κ. Αβραμόπουλου, να συναινέσουν και να συμμορφωθούν με το ελάχιστο της θετικής στροφής για το ζήτημα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες χώρες που αρνήθηκαν. Γι’ αυτές, όμως, δεν συγκαλείται η σύνοδος των 28 για να τιμωρηθούν. Δεν είναι θέματα γι’ αυτούς, δεν υπάρχει έλεος, συναίνεση, αίσθηση της δημοκρατικότητας γι’ αυτούς. Η δημοκρατία των 18 έναντι του ενός που τόλμησε να κάνει δημοψήφισμα. Τι ανοησία. Τι υποκρισία. Πάντοτε, όποιο κράτος έκανε δημοψήφισμα είχε απέναντί του αυτά τα στερεότυπα, αυτή την ελίτ» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο από ηγέτες της Ευρώπης να λέγεται το επιχείρημα ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τη λιτότητα. Ο ελληνικός λαός θέλει να υπάρξει μία έντιμη, βιώσιμη συμφωνία. Η στρατηγική της Ευρώπης οδηγεί στη διαίρεση, στους διχασμούς, στις μεγάλες ανισότητες. Αυτή η στρατηγική πολιτική πρέπει να αλλάξει. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο πρωθυπουργός και απευθύνεται σε αυτά τα ευήκοα όντα που υπάρχουν».

«Ο συσχετισμός δυνάμεων μπορεί να μην αλλάζει με την ποιότητα και την ταχύτητα που θέλει ο ελληνικός λαός, αλλά αλλάζει. Με το “όχι” του ελληνικού λαού και τη συναίνεσή του για να σταματήσει η λιτότητα, θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

«Ο δικός μας διεκδικητικός ρόλος είναι μέσα από μία διεισδυτική αναλυτική συζήτηση να φέρουμε στην επιφάνεια τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν συναινέσεις, συγκλίσεις, συμπτώσεις, για να οδηγήσουν σε μία έντιμη, τίμια συμφωνία» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τασσούλας, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού με αναφορές για τον Λουδοβίκο 16ο, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι τελικός στόχος της είναι οι εκλογές και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, «κάτω από τον μανδύα της δήθεν διαπραγμάτευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45