search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:48
MENU CLOSE

Υπουργοί της Ευρωζώνης: Ο Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα

08.07.2015 13:09
Ο Τσακαλώτος βλέπει Σαπέν - Media

Με θετικό «μάτι» είδαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην πρώτη παρουσία του σε συνεδρίαση ως υπουργός Οικονομικών.

 

Με θετικό «μάτι» είδαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην πρώτη παρουσία του σε συνεδρίαση ως υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ομολόγους του, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, λόγω  των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι περισσότεροι από αυτούς έκριναν τον Τσακαλώτο ως «πολύ ευχάριστο και ευγενικό τζέντλεμαν».

Ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ, Έντουαρντ Σικλούνα είπε: «Ο κ. Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Η ρητορική έχει αναμφίβολα αλλάξει και από ό,τι ακούσαμε από αυτόν -κυρίως μέσω της παρουσίασης που μας έκανε- συμφωνεί με δύναμη πως το Eurogroup και η Ελλάδα χρειάζονται για σημαντική ανατοποθέτηση των σχέσεών τους».

Ο «σκληρός» ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, παραδέχθηκε πως: «Ο κ. Τσκαλώτος μας έκανε μια καλή παρουσίαση, αν και τον πιέσαμε να μας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις».

Ωστόσο, ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Γιόχαν Βαν Όφερτφελντ, ανέφερε: «Είμαι απογοητευμένος. Περίμενα περισσότερα από το νέο υπουργό. Ναι, μας έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση της κατάσταση, αλλά δεν έδωσε νέες προτάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:47