search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:44
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου η αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί στο κεφάλι άοπλο αφροαμερικανό (Photos & Video)

30.07.2015 07:25
Το πιο περίεργο τελευταίο γεύμα για θανατοποινήτη στην ιστορία (Photos) - Media

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας συγκλονίζει την Αμερική. Θύμα και πάλι ένας άοπλος αφροαμερικανός ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ελέγχου.

 

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας συγκλονίζει την Αμερική. Θύμα και πάλι ένας άοπλος αφροαμερικανός ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο Σινσινάτι την Κυριακή όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον 43χρονο Samuel Dubose. Ο αστυνομικός Ray Tensing πλησίασε το αυτοκίνητο του 43χρονου και του ζήτησε το δίπλωμα οδήγησής.

Η εκτέλεση του αφροαμερικανού έχει καταγραφεί σε βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του ο Tensing και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου. Στο σοκαριστικό οπτικό υλικό φαίνεται η συνομιλία θύτη – θύματος αλλά και η στιγμή που ο Tensing πυροβολεί στο κεφάλι τον Dubose και αρχίζει να τρέχει.

Ο αστυνομικός στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο αφροαμερικανός έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο με σκοπό να τον παρασύρει, με αποτέλεσμα εκείνος να τον πυροβολήσει.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και απηύθυνε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του αστυνομικού: «Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Κάνω αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φόνο. Πιστεύουμε ότι ο Tensing δεν παρασύρθηκε. Αν δείτε το βίντεο υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι» είπε ο εισαγγελέας Joe Deters.

«Δεν αντιμετώπιζε έναν δολοφόνο. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα» συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο 25χρονος αστυνομικός ανήκε στην ασφάλεια του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και απολύθηκε από την υπηρεσία του μόλις αποκαλύφθηκε το περιστατικό. Η αστυνομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια του θύματος, με σκοπό την κάλυψη των σπουδών των παιδιών του 43χρονου…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15