search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Αρνείται ο Ντάισελμπλουμ την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος

24.09.2015 17:58
Αρνείται ο Ντάισελμπλουμ την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος - Media

Επίθεση κατά του επικεφαλής του Eurogroup, Γιερούν Ντάισελμπλου, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

Επίθεση κατά του επικεφαλής του Eurogroup, Γιερούν Ντάισελμπλου, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε δήλωσή του κατηγορεί τον Ντάισελμπλουμ ότι προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιούρογκρουπ αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο. 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική.
Ο λόγος είναι προφανής. Ο κ. Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιούρογκρουπ αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας.

Το Ευρωκοινοβούλιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα,θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:14