search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Γιατί βάφτηκαν κόκκινοι οι ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη (Photos)

07.10.2015 07:50
Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια ενός αστέγου  - Media

Mε κόκκινο χρώμα βάφτηκαν οι ποδηλατόδρομοι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν πιο εύκολα στο μάτι των Θεσσαλονικιών.

 

Mε κόκκινο χρώμα βάφτηκαν οι ποδηλατόδρομοι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν πιο εύκολα στο μάτι των Θεσσαλονικιών.

Σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στους δρόμους στο Λιμάνι και στη ΧΑΝΘ, έχουν εξαφανιστεί τα πλαστικά διαχωριστικά των ποδηλατόδρομων και την θέση τους έχει πάρει ένα κόκκινο χρώμα πάνω στο δρόμο. Οι υπάλληλοι του Δήμου πριν λίγες μέρες έβαψαν τους ποδηλατόδρομους για να κάνουν πιο ευδιάκριτη η διαχωριστική λωρίδα. Με την αφαίρεση των πλαστικών διαχωριστικών όμως, τα οχήματα πατούν πια πάνω στον ποδηλατόδρομο, που σε πολλές περιπτώσεις αυτό θα δυσκολεύει στην κυκλοφορία των ποδηλατών.  Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η γραμμή του ποδηλατόδρομου έχει μικρή διάσταση, ενώ θα δείτε πως βάφτηκε και λίγο… πρόχειρα.

Ποδηλάτης που έκανε την βόλτα του στο κέντρο της πόλης, σχολίασε την αλλαγή αυτή λέγοντας: «Δεν είχαν λεφτά να αλλάξουν τα πλαστικά, για αυτό βάλανε μπογιά. Για οικονομία το κάνανε, δεν το έκαναν για εμάς, γραμμένους μας έχουν».

Άλλος ποδηλάτης που κατεβαίνει συχνά με το ποδήλατο στη πόλη, δήλωσε ο,τι του αρέσει που βάψανε κόκκινο τον ποδηλατόδρομο, γιατί έγινε και πιο ευδιάκριτος. Ωστόσο ανέφερε πως στον δρόμο έξω από τα δικαστήρια μέχρι την κεντρική πύλη του λιμανιού, υπάρχει δυσκολία γιατί τα αυτοκίνητα παρκάρουν εκεί που κανονικά θα έπρεπε να είναι ο ποδηλατόδρομος.

Το ίδιο συμβαίνει και στη οδό Στρατού Κάλαρη, όπου οι οδηγοί αγνοούν τελείως τον ποδηλατόδρομο και παρκάρουν πάνω στην διαχωριστική γραμμή. Τα αυτοκίνητα παρκάρουν σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου, με αποτέλεσμα ο ποδηλατόδρομος να έχει καλυφθεί τελείως. 

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, δήλωσε στο Seleo πως οι ποδηλατόδρομοι βάφτηκαν κόκκινοι μόνο και μόνο για να ξεχωρίζουν. Ο κύριος Παππάς αναγνώρισε πως όντως υπάρχει το πρόβλημα με τους οδηγούς, που πατάνε πια τους ποδηλατόδρομους, διότι δεν υπάρχουν μπάρες. Ωστόσο υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο τροποποίησης των ποδηλατόδρομων της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την βελτίωση τους, καθώς υπάρχει ανάγκη, αυτό που έγινε τώρα είναι πρόχειρο, σύμφωνα με τον Θανάση Παππά. Θα τοποθετηθούν άμεσα μπάρες, ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα με τους οδηγούς και τους ποδηλάτες γιατί «είναι επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει τώρα». Στον αντιδήμαρχο μεταφέρθηκε και το παράπονο του ποδηλάτη για τους δρόμους των δικαστηρίων και είπε πως γνωρίζουν το πρόβλημα και μέσα στο νέο σύστημα ποδηλατόδρομων, είναι και αυτό το σημείο.

 

Πηγή: seleo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09