search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:48
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να αποτρέψει την κατάρρευση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

19.10.2015 15:17
ΠΑΣΟΚ: Ναι στο Συμβούλιο Αρχηγών για προσφυγικό - τρομοκρατία, όχι στη αναζήτηση συνενόχων στο ασφαλιστικό - Media

Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναβάθμιση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του τρίτου σε δύναμη φοιτητών πανεπιστημίου της χώρας, όπου φοιτούν χιλιάδες ενήλικες πολίτες καταβάλλοντας δίδακτρα.

 

Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναβάθμιση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του τρίτου σε δύναμη φοιτητών πανεπιστημίου της χώρας, όπου φοιτούν χιλιάδες ενήλικες πολίτες καταβάλλοντας δίδακτρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης επισημαίνει ότι το κόμμα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, όπως επισημαίνει ο Π. Χρηστίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο. (Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών) κ. Χρήστο Μπακούρο. Στην συνάντηση τους συζητήθηκαν τα θέματα δομής και λειτουργίας του ΕΑΠ, ειδικά μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους 200 υπαλλήλους του Ιδρύματος και τις συμβάσεις ΕΣΠΑ που λήγουν σε ένα μήνα.

Στη συνάντηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μπακούρος παρέθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του ΕΑΠ, όπως η χρηματοδότηση, η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατευθύνσεων «Ελληνικός Πολιτισμός» και «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» και η ανεξαρτητοποίηση του Ιδρύματος.

«Δέσμευση του ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο κ. Χρηστίδης, «είναι η συνεχής επαφή και στήριξη των παραπάνω αιτημάτων, που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία του, την αναβάθμιση του και την επαγγελματική και επιστημονική καταξίωση των φοιτητών του» και καταλήγει:

«Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δώσει λύση στο ζήτημα των υπαλλήλων και των φοιτητών. Να αποτρέψει έστω την ύστατη ώρα την κατάρρευση του ΕΑΠ, εκτός εάν και αυτό αποτελεί ένα πιθανό ισοδύναμο των κκ Τσίπρα και Καμμένου».

 

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στηρίζει και το Ποτάμι

Την στήριξη στο θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου εξέφρασε και το Ποτάμι, το οποίο καυτηρίασε το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στον αέρα καθώς λήγει το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που αμείβονται 200 περίπου εργαζόμενοι, ενώ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση υποχρηματοδότησης όλων των πανεπιστημίων της χώρας. 

«Ενώ στις προγραμματικές δηλώσεις η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δια στόματος της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Αναγνωστοπούλου εξήγγειλε με περίσσεια ευκολία και προχειρότητα την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την πρόσληψη νέου ακαδημαϊκού προσωπικού, μάλλον ξέχασε κάτι…

Ξέχασε, ή ακόμη χειρότερα δε γνωρίζει, ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα η λειτουργία του ΕΑΠ καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε λίγες ημέρες και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.

Καλούμε το Υπουργείο να εξασφαλίσει χρηματοδοτικές λύσεις με σκοπό την επάρκεια σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για το ΕΑΠ προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μη διαταραχθούν οι σπουδές περί των 30.000 φοιτητών.

Το Ποτάμι στηρίζει τον θεσμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου και με συνεχείς ανακοινώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή έχει αναδείξει το πολύ μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της οικονομικής ασφυξίας των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μια κατάσταση για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλους αυτούς τους 8 μήνες είναι απλός παρατηρητής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:47