search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:16
MENU CLOSE

ΤτΕ: Κλείνουν τις «στρόφιγγες» των δανείων οι τράπεζες

20.10.2015 12:58
ΤτΕ: Κλείνουν τις «στρόφιγγες» των δανείων οι τράπεζες - Media

Έκλεισαν περισσότερο τις “στρόφιγγες των δανείων” οι τράπεζες το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς τα κριτήρια χορηγήσεων έγιναν ακόμη πιο αυστηρά.

 

Έκλεισαν περισσότερο τις “στρόφιγγες των δανείων” οι τράπεζες το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς τα κριτήρια χορηγήσεων έγιναν ακόμη πιο αυστηρά.

Όπως προκύπτει από έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος οι παράγοντες που οδήγησαν σε πιο αυστηρά κριτήρια ήταν οι συνθήκες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα Πιστωτικά Ιδρύματα, οι δυσκολίες πρόσβασής τους στις αγορές χρήματος και οι ανησυχίες τους για τους κινδύνους που δημιουργούνται λόγω της γενικής οικονομικής κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Τα κριτήρια αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά έγιναν πιο αυστηρά σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2015, ενώ οι προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί το προηγούμενο τρίμηνο ήταν ότι τα κριτήρια δεν θα μεταβάλλονταν.

 Όσον αφορά τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο, τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά για την περίπτωση των καταναλωτικών δανείων και να παραμείνουν αμετάβλητα για τα στεγαστικά δάνεια. Επίσης, μειωμένη ήταν και η ζήτηση για δάνεια τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τα νοικοκυριά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15