search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Κυβερνητικές πηγές: στα 100 εκατομμύρια το κόστος του παράλληλου προγράμματος

17.12.2015 19:15
Μαθητές δημοτικού πήραν τσικουδιά στην σχολική εκδρομή - Media

Η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να κρύψει τίποτα και από κανέναν. Αυτό σημειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την προσωρινή όπως εξηγούν απόσυρση του παράλληλου προγράμματος.

 

Η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να κρύψει τίποτα και από κανέναν. Αυτό σημειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την προσωρινή όπως εξηγούν απόσυρση του παράλληλου προγράμματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το ν/σ κατατέθηκε πριν την αξιολόγηση, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση, ενώ προωθήθηκε με την διαδικασία του επείγοντος επειδή αντιμετωπίζει ανθρωπιστικά θέματα.

Επίσης διαψεύδουν το ότι το νομοσχέδιο δεν ήταν κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» όπως ισχυρίστηκαν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης χθες. Αυτό που ισχύει, λένε, είναι πως τo ΓΛΚ «χωρίζει τις διατάξεις σε διατάξεις κοστολογημένες, σε διατάξεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και σε διατάξεις που δεν μπορούν να κοστολογηθούν πριν την εφαρμογή τους (π.χ. η διασύνδεση των Ληξιαρχείων της χώρας μεταξύ τους»).

Υπογραμμίζουν πως το κόστος του νομοσχεδίου είναι «εξαιρετικά χαμηλό» και ανέρχεται σε περίπου 100 εκ. με κονδύλια που έχουν διατεθεί ήδη για τον σκοπό αυτό και μεταφέρονται στο επόμενο έτος, ενώ «σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζονται οι προϋπολογισμοί των εμπλεκόμενων υπουργείων».

Όσο για την αντίδραση των τριών κομμάτων της Αντιπολίτευσης αυτή «ήταν προσχηματική, προκειμένου να αποφύγουν να ψηφίσουν τις σχετικές διατάξεις».

Όσον αφορά πληροφορίες και ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία οι θεσμοί ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, οι παραπάνω πηγές απαντούν ότι οι θεσμοί «το μόνο που ζήτησαν είναι περισσότερο χρόνο, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στο νομοσχέδιο» και υποστηρίζουν πως δεν θα είχε προκύψει αυτό το ζήτημα «αν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν δημιουργήσει όλο αυτό τον θόρυβο γύρω από το θέμα».

Τέλος, διευκρινίζουν ότι το  νομοσχέδιο «δεν αποσύρεται» αλλά θα προωθηθεί με την κανονική διαδικασία, «ώστε να μην υπάρξει έδαφος για αμφισβητήσεις», οπότε «η συζήτησή του θα συνεχιστεί κανονικά στις αρχές του επόμενου έτους».

«Δεν αποσύρθηκε το νομοσχέδιο, προωθείται με την κανονική διαδικασία»

Προηγουμένως, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε επίσημη ανακοίνωσή του σημείωνε τα εξής:

«Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του ν/σ, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου. Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:03