20/07/2019 13:57:14
19.11.2009

Μίστερ Χενκ, Δόκτωρ Τεν Κάτε

Μίστερ Χενκ, Δόκτωρ Τεν Κάτε - Media

O Χενκ Τεν Κάτε είναι κοινώς αποδεκτό πως έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είναι άνθρωπος που δεν περνά επ’ ουδενί απαρατήρητος και είτε έχει φανατι- κούς φίλους είτε ορκισμένους εχθρούς. Σε μια εποχή που για τον Παναθηναϊκό όλα πάνε πρίμα, ο Ολλανδός προπονητής (κατα- φέρνει να) διχάζει παίκτες, διοίκηση, κόσμο και ΜΜΕ.

Σε όλες τις προαναφερθείσες πλευρές υπάρ- χουν οι υποστηρικτές του και οι αντίπαλοί του. Αμφότεροι προσπαθούν να πείσουν τους «απέναντι» για το δίκαιο των επιχειρη- μάτων τους – και η αλήθεια είναι πως έχουν μπόλικα από δαύτα.

Οι μεν τονίζουν την εξαιρετική φυσική κατά- σταση του Παναθηναϊκού που δείχνει να είναι σκάλες ανώτερη από τις άλλες ομάδες, το βιογραφικό του προπονητή με τη θητεία σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι, την αξιοποίη- ση του Νίνη σε ρόλο ελεύθερο, το γεγονός ότι δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο τον Σισέ, το ότι η ομάδα είναι πρώτη στο πρω- τάθλημα με 10 νίκες σε 11 ματς και έχει (κατά 99,9%) προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Του πιστώνεται ακόμη η σαφής διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, η πολύ καλή εφετινή αμυντική λειτουργία (σε σχέση με την περσινή παιδική χαρά), ο τσαμπουκάς που βγάζει και τα όσα λέει σε βάρος του Ολυμπιακού.

Οι δε σημειώνουν την αντιφατική του συμπεριφορά, τον πολλές φορές απαράδε- κτο τρόπο που αντιμετωπίζει τους παίκτες του, την αλαζονεία του, το κακό ποδόσφαι- ρο που παίζει ο Παναθηναϊκός παρά τα 40 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν σε δύο χρόνια, τις συχνές αλλαγές προσώπων και σχημάτων, τη μη σωστή προετοιμασία της ομάδας πριν από τα ματς. Θυμίζουν την τραγική περσινή εικόνα, το γεγονός της υποτίμησης των εγχώριων αντιπάλων, το ότι πάντα ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, το ότι θεωρεί τον εαυτό του ανώτε- ρο από την ομάδα.

Η πλάκα είναι ότι και οι δύο πλευρές (σε έναν βαθμό τουλάχιστον) έχουν δίκιο! Ο Τεν Κάτε έχει στον υπερθετικό βαθμό και τα πλεονε- κτήματα και τα μειονεκτήματά του. Όπως ακριβώς νιώθουν για αυτόν οι υποστηρικτές και οι πολέμιοί του…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.