search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν μήνες για την αξιολόγηση – Το ΔΝΤ θα επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα

07.01.2016 15:19
Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν μήνες για την αξιολόγηση – Το ΔΝΤ θα επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα - Media

Μήνες αντί για εβδομάδες υπολογίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κρατήσει η συζήτηση που θα κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση.

 

Μήνες αντί για εβδομάδες υπολογίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κρατήσει η συζήτηση που θα κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Άμστερνταμ πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές». «Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Όσον αφορά το πώς πρακτικά θα κλείσει η αξιολόγηση ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα μεταξύ άλλων. Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης  θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο προγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση». 

Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βανέσα Μοκ,  η οποία ανέφερε ότι η επιτροπή δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12