search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Έγκλημα και τιμωρία: Όλα τα σύνεργα βασανισμού των εγκληματιών των τελευταίων αιώνων σε μια ανατριχιαστική έκθεση (Photos)

22.01.2016 18:01
Έγκλημα και τιμωρία: Όλα τα σύνεργα βασανισμού των εγκληματιών των τελευταίων αιώνων σε μια ανατριχιαστική έκθεση (Photos) - Media

Σύνεργα βασανισμού που χρησιμοποιούσαν οι Βρετανοί  τους τελευταίους τρεις αιώνες για την εκτέλεση ποινών των μικρο-εγκληματιών παρουσιάζονται στην έκθεση «Έγκλημα και Τιμωρία» στο μουσείο Abbey House, στο δυτικό Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Σύνεργα βασανισμού που χρησιμοποιούσαν οι Βρετανοί  τους τελευταίους τρεις αιώνες για την εκτέλεση ποινών των μικρο-εγκληματιών παρουσιάζονται στην έκθεση «Έγκλημα και Τιμωρία» στο μουσείο Abbey House, στο δυτικό Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας.

Το «χαλινάρι του Σκολντ» (αριστερά) χρησιμοποιούνταν για την τιμωρία ανθρώπων που κουτσομπόλευαν το 1600 – 1700. Η μεταλλική κατασκευή τοποθετούνταν στο κεφάλι του ανθρώπου που κατηγορούνταν ότι κουτσομπόλευε είτε ότι ήταν αθυρόστομος είτε ότι γκρίνιαζε με την μεταλλική προεξοχή τοποθετημένη μέσα στο στόμα του με τρόπο ώστε να πιέζει την γλώσσα του.

Η εκθέτρια Κίτι Ρος παρουσίασε ένα μπαστούνι (δεξιά) που έκρυβε μέσα του μια πολύ κοφτερή λεπίδα. Ήταν αρκετά δημοφιλές τον 18ο και 19ο αιώνα.

Μια παγίδα για ανθρώπους χρησιμοποιούνταν το 1827 από τους γαιοκτήμονες με σκοπό να πιάσουν τους λαθροκυνηγούς

Η έκθεση (αριστερά) δείχνει πόσο η ποινή και η δικαιοσύνη στην περιοχή του Γιορκσάιρ έχει αλλάξει δραστικά τους τελευταίους τρεις αιώνες. Σύνεργα της αστυνομίας (δεξιά) που χρησιμοποιούνταν τον 19ο αιώνα αποτελούν κι αυτά μέρος της έκθεσης.

Στη βικτωριανή εποχή μπουκάλια με θεικό οξύ ήταν διαθέσιμα στην αγορά, πριν το 1933 όταν αυξήθηκε ο έλεγχος ενός ευρύτερου καταλόγου δηλητηρίων για πρώτη φορά.

Μια σιδερογροθιά παρουσιαζόταν στην έκθεση για την τιμωρία πλημμελημάτων βάση νομοθεσίας.

Αλυσίδες για τα πόδια και χειροπέδες που δημιουργήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ το 1840-1860, για να συγκρατούν τα χέρια και τα πόδια των κρατουμένων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:53