search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι 19 πιο ευτυχισμένες πόλεις στην Ευρώπη (Photos)

09.02.2016 07:46
Αυτές είναι οι «βιαιότερες»  πόλεις στον κόσμο (Photos) - Media

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του «Ευρωβαρόμετρου » για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έγιναν γνωστές οι 19 πόλεις της Ευρώπης με τους πιο χαρούμενους πολίτες.

 

 

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του «Ευρωβαρόμετρου » για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έγιναν γνωστές οι 19 πόλεις της Ευρώπης με τους πιο χαρούμενους πολίτες. Η έρευνα ζητούσε από τους πολίτες να αξιολογήσουν την ικανοποίησή τους αναφορικά με την πόλη τους για τα πάντα, από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή τους μέχρι και το σύστημα μετακινήσεων στην πόλη.

Από την έρευνα αυτή του «Ευρωβαρόμετρου» προκύπτει πως οι 19 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης είναι οι εξης:  

 

19. Έσσεν- 51% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 42% ικανοποιημένο. Οι πολίτες της βορειοδυτικής πόλης, ένατης μεγαλύτερης στη Γερμανία, είναι ορισμένοι από τους πιο ικανοποιημένους πολίτες. Τα δημοφιλή τοπία στην πόλη περιλαμβάνουν τον βοτανικό κήπο και μια τεράστια εξωτερική πισίνα την οποία την χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια τους καυτού γερμανικού καλοκαιριού.

 

18. Μάντσεστερ – 52% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 40% ικανοποιημένο. Πρώην βιομηχανικό κέντρο και η πόλη που αποτελεί την έμπνευση του Τζορτζ Όσμπορν για το «Northern Powerhouse». Οι κάτοικοι του Μάνστεστερ είναι οι τρίτοι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία.

 

17. Άμστερνταμ – 52% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 41% ικανοποιημένο. Το Αμστερνταμ είναι γνωστό για τα όμορφα κανάλια του, τα μουσεία τους και το γεγονός πως όλοι χρησιμοποιούν ποδήλατο. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να είναι όλοι χαρούμενοι.

 

16. Στοκχόλμη – 52% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 43% ικανοποιημένο. Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης είναι οι δεύτεροι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι στη Σουηδία, με μόνο το 3% να δηλώνει απογοητευμένο από τη ζωή του.

 

15.  Αμβέρσα – – 52% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 45% ικανοποιημένο. Η Αμβέρσα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου στην περιοχή της Φλαμανδίας με 500000 κατοίκους. Περισσότεροι από 250000 από αυτούς δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι» στην έρευνα της Επιτροπής κάνοντας έτσι την Αμβέρσα  την πιο ευτυχισμένη πόλη του Βελγίου.

 

14. Χρόνινγκεν – 53% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 38% ικανοποιημένο. Το Χρόνινγκεν είναι μια μικρή ολλανδική πόλη  με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους 200000 ανθρώπους αλλά οι κάτοικοί της είναι πολύ ευτυχισμένοι με τη ζωή τους εκεί. Μόνο μία Ολλανδική πόλη έλαβε υψηλότερη βαθμολογία στην έρευνα.

 

13. Κάρντιφ – 53% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 45% ικανοποιημένο.  Η ουαλική πρωτεύουσα τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί μια σημαντική  αναμόρφωση και αυτό έχει αποτέλεσμα. Το 93% του συνόλου των πολιτών της Κάρντιφ δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους εκεί.

 

12. Ρότερνταμ – 53% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 45% ικανοποιημένο. Κατά πάσα πιθανότητα το Ρότερνταμ είναι γνωστό ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, αλλά αυτό φαίνεται να κάνει πραγματικά ευτυχισμένους τους πολίτες του. Για την ακρίβεια καμία άλλη πόλη της Ολλανδίας δεν έλαβε υψηλότερξ βαθμολογία από το Ρότερνταμ.

11. Μπέλφαστ – 55% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 40% ικανοποιημένο. Ακόμα μία βρετανική πόλη που βρίσκεται στη λίστα του «Ευρωμαρόμετρου», με μόνο μία βρετανική πόλη να λαμβάνει υψηλότερο σκορ από τους πολίτες του Μπέλφαστ. 95% των κατοίκων δήλωσαν πως είναι ευτυχισμένοι με την ζωή τους στην πόλη της Βορείου Ιρλανδίας.

 

10. Νιούκαστλ- 56% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 37% ικανοποιημένο. Η πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας επισήμως έχει τον πιο χαρούμενο πληθυσμό σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

9. Βιέννη – 56% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 39% ικανοποιημένο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις που βρίσκονται υψηλά στη λίστα της έρευνας. Οι κάτοικοι της Βιέννης απολαμβάνουν το γεγονός ότι ζουν σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, ωστόσο δεν είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη στην Αυστρία.

 

8. Μόναχο – 57% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 38% ικανοποιημένο. Η πανέμορφη λίμνη, η θαυμάσια μπύρα, η εξαιρετική ποδοσφαιρική ομάδα κάνουν το Μόναχο μια από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις στην Ευρώπη και την πιο ευτυχισμένη στη Γερμανία.

 

7. Μάλμε – 60% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 36% ικανοποιημένο. Η δεύτερη πόλη της Σουηδίας είναι και η πιο ευτυχισμένοι με το 96% των 320.000 κατοίκων της να είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στην πόλη.

 

6. Όσλο – 60% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 38% ικανοποιημένο. Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη της χώρας.  Δεν αποτελεί έκπληξη που οι Νορβηγοί είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στην πόλη καθότι πέρυσι η χώρα τους ανακηρύχθηκε ως η επιτυχημένη από Ινστιτούτο Legatum.

 

5. Γκράτς – 64% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 33% ικανοποιημένο. Η πιο ευτυχισμένη πόλη της Αυστρίας έχει περίπου 270.000 κατοίκους οι οποίοι επωφελούνται από τα διάσημα μουσεία σύγχρονης τέχνης και από το καθεστώς της πόλης ως μέρους της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

4. Ζυρίχη – 64% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 33% ικανοποιημένο. Το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας συχνά κατατάσσεται στις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις και αυτό φαίνεται ότι γνωρίζουν και οι πολίτες της. 98% των πολιτών που ζουν στη Ζυρίχη δηλώνου ευτυχισμένοι με τη ζωή τους στην πόλη.

 

3. Ρέικιαβικ – 66% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 31% ικανοποιημένο. Οι κάτοικοι της ισλανδικής πρωτεύουσας  και της μόνης μεγάλης πόλης σε ολόκληρο το νησί επωφελούνται από το όμορφο τοπίο και το γεγονός ότι ζουν σε μια εξαιρετικά ήρεμη πόλη. Αυτό την κατατάσσει στην τρίτη θέση της έκθεσης του «Ευρωβαρόμετρου».

 

2. Κοπεγχάγη – 67% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο, 28% ικανοποιημένο. Η πρωτεύουσα της Δανίας βρίσκεται δεύτερη στη λίστα, με μόνο το 5% των κατοίκων της να λένε ότι δεν είναι ευτυχισμένοι με τη ζωή τους στην πόλη. Παρόλα αυτά η Κοπεγχάγη δεν είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη της Δανίας.

 

1.  Άλμποργκ – 72% των πολιτών είναι πολύ ικανοποιημένο και 24% ικανοποιημένο. Η βιομηχανική πόλη στη βόρεια Δανία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή αλλά οι παροχές που έχει για τους πολίτες της όπως η συμφωνική ορχήστρα και ένα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο κάνουν το  Άλμποργκ την πιο ευτυχισμένη πόλη στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:20