search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι…

11.02.2016 04:00
Θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι… - Media

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο σε τούτη τη χώρα ΔΝΤ και Βερολίνο… Μετά την εξαθλίωση του κοσμάκη, την κατάρρευση των επενδύσεων και των ακινήτων, τώρα απαξιώνουν την επόμενή της ανακεφαλαιοποίηση και τις τράπεζες μας.

 

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο σε τούτη τη χώρα ΔΝΤ και Βερολίνο… Μετά την εξαθλίωση του κοσμάκη, την κατάρρευση των επενδύσεων και των ακινήτων, τώρα απαξιώνουν την επόμενή της ανακεφαλαιοποίηση και τις τράπεζες μας.

Πλέον, οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα φθάνουν μόλις στα 120 δισ. ευρώ – βλέπεις, τα πολλά λεφτά οι ανοιχτομάτηδες πρόλαβαν και τα έβγαλαν έξω – με αποτέλεσμα η μοναδική τραπεζική λειτουργία το τελευταίο διάστημα να είναι αυτή των πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, ζητούν και νέους φόρους για να κλείσει η μαύρη τρύπα, όταν  στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονται τα φορολογικά έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος να αυξηθούν κατά 288 εκατομμύρια ευρώ.  

Οι αυξήσεις των φορολογικών εσόδων που ζητούν – επειδή δεν δέχονται τις  παρεμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς – είναι κατά περίπου τρεις φορές πάνω από το ποσό που είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Τα οποία θα τα πάρουν με παρεμβάσεις στη φορολογία εισοδήματος, που δίνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους, την αύξηση της φορολόγησης των ενοικίων και με  παρεμβάσεις στη φορολόγηση των αγροτών.

Και βγαίνει ο Στουρνάρας να πει το αμίμητο: «Το μεγαλύτερο κόστος της κοινωνικής προστασίας πηγαίνει σε συντάξεις. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών» χαρακτηρίζοντας «πολύ μεγάλη» τη δαπάνη για τις συντάξεις.

Μα τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν; Από 1,5 εκατ. άνεργους (26%), 1 εκατ. απλήρωτους και 3 εκατ. ελευθεροεπαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54