search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας Φύλων με την Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου της Κύπρου

22.02.2016 11:40
Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας Φύλων με την Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου της Κύπρου - Media

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, με την Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου της Κύπρου Δρ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή.

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, με την Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου της Κύπρου Δρ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή.

Στη συνάντηση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και από τις δύο πλευρές για την κατάσταση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στις δύο χώρες και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις νέες προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συζήτηση εστιάστηκε στο θέμα της αντιμετώπισης του ειδεχθούς φαινομένου της έμφυλης βίας, καθώς και στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων με συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η εφαρμογή των ποσοστώσεων.

Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο διάλογος υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητικός, ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος του Ε.Κ.Ι.Φ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση της ανθολογίας με τίτλο “Ποίηση Κυπρίων Γυναικών 1878-2008” στο Σπίτι της Κύπρου στις 17 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία παρέστη η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, προβλήθηκε από τη Γ.Γ.Ι.Φ. ως δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο θεματικό πεδίο του πολιτισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10