search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Τραγική η κατάσταση στην Ειδομένη – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ζητούν να περάσουν τα σύνορα

28.02.2016 12:58
Τραγική η κατάσταση στην Ειδομένη - Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ζητούν να περάσουν τα σύνορα - Media

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πρόσφυγες.

Άνοιξε αργά το απόγευμα της Κυριακής η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη καθώς απομακρύνθηκαν μόνοι τους οι πρόσφυγες που την είχαν καταλάβει νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή εδώ και ένα 24ωρο, ενώ χθες επετράπη η διέλευση σε μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Στον καταυλισμό, αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι.

Οι πρόσφυγες πέρασαν ακόμα μια μαρτυρική νύχτα, πίσω από τους φράκτες που έχουν υψώσει οι Σκοπιανοί, στα σύνορα.

Οι σκηνές πλέον δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι και άρρωστοι, να  ξεπαγιάζουν στο δρόμο.

Τα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και άλλων ΜΚΟ, εθελοντές και κάτοικοι από την Ειδομένη και άλλα χωριά προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν .

Τα χέρια όμως είναι λίγα.. Παρόλα αυτά η αισιοδοξία δεν τους εγκαταλείπει. ¨”Όλα θα πάνε καλά, θα ξεπεραστούν”, μας είπε πριν από λίγη ώρα η Βίκυ Μαρκολέφα μέλος της αποστολής των ΓΧΣ, που απευθύνουν έκκλήση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιγριπικά και αντιπυρετικά, αφού έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα περιστατικά ιώσεων.

Μ. ΛΑΓΑΝΗΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50