25/04/2019 10:06:23

Παραιτήθηκε ο Θεοχάρης από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού - "Αναμενόμενη" χαρακτηρίζει την παραίτηση το Ποτάμι

Παραιτήθηκε ο Θεοχάρης από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού - "Αναμενόμενη" χαρακτηρίζει την παραίτηση το Ποτάμι - Media

 

Την παραίτησή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος υπέβαλε ο Χάρης Θεοχάρης. Με απόφασή του ο Σταύρος Θεοδωράκης όρισε ως νέο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο μαζί με τον Σπύρο Δανέλλη, τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά.

Αναμενόμενη εξέλιξη θεωρούν στο Ποτάμι την αντικατάσταση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από την οποία παραιτήθηκε. «Ετσι κι αλλιώς, μετά το συνέδριο θα άλλαζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι» σχολίασαν από τη Σεβαστουπόλεως, ανεξάρτητα από την επιλογή του βουλευτή του Ποταμιού.

Πάντως, ο Χάρης Θεοχάρης απευθύνει την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο συγχαίρει για την επανεκλογή του ως επικεφαλής του Ποταμιού και δηλώνει ότι στο συνέδριο εξέθεσε με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις του για τη στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. «Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους. Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού» υποστηρίζει και σημειώνει: «Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις».

 

Ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την ελπίδα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την ανανεωμένη εντολή από το συνέδριο, θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξει τη μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. «Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού, παραμένω βουλευτής του» καταλήγει.

Η κόντρα ανάμεσα στον βουλευτή του κόμματος και τον πρόεδρο, αναδείχθηκε σε όλο της το εύρος στο πρώτο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στην ομιλία του το Σάββατο, άσκησε σφοδρή κριτική  για την πορεία του Ποταμιού κάνοντας λόγο για... τρία Ποτάμια ενώ στάθηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Σταύρου. Αναρωτιόμουν όμως γιατί δεν τα είπαμε τον Γενάρη; Γιατί φοβηθήκαμε να τα πούμε τον Σεπτέμβρη;», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού με τα λόγια του να προκαλούν την αντίδραση των συνέδρων.

«Τιμούμε όλοι τον Σταύρο Θεοδωράκη για το κάλεσμα αυτό και την γενναιότητα του να ιδρύσει το Ποτάμι» είπε αρχικά και μετά πέρασε στην επίθεση: «Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει ένα Ποτάμι. Υπάρχουν τρία Ποτάμια», τόνισε. Όπως είπε υπάρχει το μεγάλο Ποτάμι των ανθρώπων που μας άφησαν απογοητευμένοι. Υπάρχει, σημείωσε, και ένα δεύτερο, μεσαίο, Ποτάμι. Το Ποτάμι των Εθελοντών. Της καθημερινής προσπάθειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς. Και υπάρχει, συμπλήρωσε, ένα τρίτο μικρό Ποτάμι. Το Ποτάμι της Σεβαστουπόλεως. Το Ποτάμι που αγνοεί εμπειρογνώμονες κι εθελοντές και δεν αφουγκράζεται την κοινωνία.

Για την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και τον θέλει να προσχωρεί στη ΝΔ ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως «δεν ψάχνω την αναπαραγωγή της βουλευτικής μου ιδιότητας. Προτιμώ να βγω έξω στους πολίτες και να ξαναφτιάξω το Ποτάμι σταγόνα σταγόνα, ψήφο ψήφο, παρά να εξασφαλίσω μια θεσούλα για την πολιτική μου επιβίωση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία» προσδοκώντας μόνο να πάρει φρεσκάδα από το Ποτάμι ενώ για τη ΝΔ διερωτήθηκε λέγοντας «μέχρι να κυβερνήσει η ΝΔ δεν θα ξέρουμε ποιος έχει το πάνω χέρι. Ο δύτης ή τα βαρίδια;».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.