02/06/2020 11:38:36
27.4.2011

Στουρνάρας: Καταστροφικό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

Στουρνάρας: Καταστροφικό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης - Media

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζεται καταστροφικό, από τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών Γιάννης Στουρνάρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tages - Anzeiger της Ζυρίχης.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, καθώς έως το τέλος του 2010 έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφέρει ότι διαπιστώνει μεταρρυθμιστική κόπωση και εκφράζει την άποψη ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι αρκετά τολμηρό, οπότε, όπως συμπληρώνει, χρειάζεται πιο συχνή παρέμβαση του πρωθυπουργού. Για τον κ. Στουρνάρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα είναι η αμφίσημη στάση της Γερμανίας που -όπως λέει- δε φαίνεται να ξέρει καλά τι επιθυμεί.

Από την άλλη, «λάθος» και «πολύ κακή ιδέα» χαρακτήρισε οποιαδήποτε πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.