search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Ένταση στον Πειραιά: Φοβούνται να φύγουν οι πρόσφυγες – Διαμαρτυρία με βρέφος στα χέρια (Video)

06.04.2016 09:46
Ένταση στον Πειραιά: Φοβούνται να φύγουν οι πρόσφυγες - Διαμαρτυρία με βρέφος στα χέρια (Video) - Media

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν πρόσφυγες, μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η ενημέρωση έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων μετά από απαίτηση του γενικού γραμματέα.

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν πρόσφυγες, μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η ενημέρωση έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων μετά από απαίτηση του γενικού γραμματέα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εμφανίστηκαν έντονα ενοχλημένοι από όσα ενημερώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να φύγουν από τη χώρα. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα», ανέφεραν, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι καλές. 

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες. Ένας πρόσφυγας έσπευσε να βοηθήσει τον συλληφθέντα κρατώντας ένα βρέφος στην αγκαλιά, το οποίο στη συνέχεια σήκωσε ψηλά, πιθανότατα για να μην χτυπηθεί κατά τη συμπλοκή. Το Λιμενικό πάντως, σε ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι ο πρόσφυγας απείλησε τους αστυνομικούς με το μωρό, κάνοντας λόγο για “απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά” για την οποία “θα διαταχθεί έρευνα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.»

Αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να έχουν μεταφερθεί έως το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε σκηνές και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22