search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:47
MENU CLOSE

Βερναρδάκης: Κατά 99% «δικιά μας» η συμφωνία με τους δανειστές για το δημόσιο

12.04.2016 18:17
Δήλωση Βερναρδάκη για σημερινό δημοσίευμα: Η εφημερίδα δεν θα αποφύγει τη δικαιοσύνη - Media

Κατά σχεδόν 99% με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης έχει κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, σε ότι αφορά στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Σχετικά δε με τη συνολική διαπραγμάτευση είπε η εξέλιξη μέχρι στιγμής είναι θετική, «αλλά να περιμένουμε και τα τελικά αποτελέσματα».

«Έχουν ρυθμιστεί τα πάντα ως προς το Δημόσιο, δεν υπάρχουν μειώσεις, αντιθέτως μάλιστα υπάρχει και ένα αριθμητικό ξεπάγωμα των προσλήψεων, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα την επόμενη διετία να κάνουμε έναν σοβαρό πλέον προγραμματισμό κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης στο περιθώριο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης που αφορούσε τις «ηθικολογικές χρήσεις της έννοιας του λαϊκισμού» στη σημερινή πολιτική, ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε πως «πρέπει να καταγγείλουμε την υποβάθμιση του δημόσιου λόγου που θεωρεί λαϊκισμό το οτιδήποτε αντιτίθεται στις κυρίαρχες ελίτ. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και είναι πολύ χαρακτηριστικό από τη χρήση του δημόσιου λόγου σήμερα».

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγορεί για «λαϊκισμό» την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης, εάν εννοεί αυτά που λέει, θα έπρεπε κατ’ αρχήν να αυτοχειριαστεί. Είναι η οικογένεια η οποία έχει διαλύσει τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για το πελατειακό κράτος, είναι υπεύθυνη για τη μιζέρια, για την καταστροφή που έχει συντελεστεί και, βεβαίως, επειδή υπάρχει δημοκρατία μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45