search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι οικογένειες των προσφύγων που ταξιδεύουν στο Βατικανό (Photos)

16.04.2016 13:29
Αυτές είναι οι οικογένειες των προσφύγων που ταξιδεύουν στο Βατικανό (Photos)  - Media

Με τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων επιστρέφει ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, ανάμεσά τους και έξι παιδιά. Το μήνυμά του στους Ευρωπαίους ηγέτες. 

 

Με τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων επιστρέφει ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, ανάμεσά τους και έξι παιδιά.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν από την Καθολική Εθελοντική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου με έδρα τη Αιώνια Πόλη.

Μία από τις γυναίκες, η Νουρ («Άγιος φως» σημαίνει το όνομα της στα αραβικά) λίγο πριν αναχωρήσει είπε πως «το βράδυ είδε ένα πολύ φωτεινό όνειρο. Το πρωί σαν ξύπνησε τής είπαν ότι μαζί με την οικογένεια της αναχωρεί για το Βατικανό και μάλιστα μαζί με τον Πάπα».

Όπως το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε νωρίς το πρωί, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πάπας ζήτησε μέσω αξιωματούχων του να υπάρξει μια έντονα συμβολική ενέργεια που θα εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την ακολουθούμενη πολιτική και πρακτική. 

Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες. 

Οι πρόσφυγες αυτοί διέμεναν στο Καρά Τεπέ και επιλέχθηκαν με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους διαμένοντες στον καταυλισμό. 

Είχαν μπει στην Ελλάδα και καταγράφηκαν στο hotspot της Μόριας πριν από την 20η Μαρτίου, όταν και ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55