search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Ένας στους δύο Ρώσους επιθυμεί επαναφορά της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού

19.04.2016 14:28
Ένθερμη κομμουνίστρια και αντίπαλος του Πούτιν δηλώνει η ανιψιά του Σκριπάλ - Media

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ρωσίας θεωρούν ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν μια αρνητική εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ενώ ακόμα περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα καλωσόριζαν την επαναφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και της ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που επικαλείται το Russia Today το 56% των Ρώσων εκφράζει αρνητικά συναισθήματα για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ το 28% υποστηρίζει ότι τα συναισθήματά του για την ΕΣΣΔ είναι απολύτως θετικά. Άλλο ένα 16% θεωρεί ότι η ερώτηση δεν προσφέρεται για απλοϊκές απαντήσεις.

Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κατάρρευση της ΕΣΣΔ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ενώ το 33% ανέφερε ότι ήταν αναπόφευκτη.

Όταν οι ερευνητές ρώτησαν το κοινό αν θα ήθελαν την επανίδρυση της Σοβιετική Ένωσης το 58% απάντησε θετικά, με το 14% να θεωρεί τέτοιο ενδεχόμενο ρεαλιστικό. Το 44% απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ακατόρθωτο, ενώ το 31% ανέφερε ότι θα δυσαρεστούταν από μια τέτοια εξέλιξη.

Το ποσοστό της νοσταλγίας για της ΕΣΣΔ στη Ρωσία είναι το υψηλότερο από το 2000, όταν το 75% τασσόταν υπέρ της επιστροφής στον σοσιαλισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50