13/11/2019 23:31:17

Χαλέπι: 250 άμαχοι νεκροί, μέσα σε 9 μέρες, από τις αεροπορικές επιδρομές

Π.Ο.Υ.:  Έκκληση για την άμεση απομάκρυνση ασθενών και τραυματιών από το Χαλέπι - Media

 

Περίπου 30 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά ανταρτικών στόχων στο Χαλέπι. Περισσότεροι από 250 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έξαρση της πολεμικής βίας κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η νέα προσωρινή εκεχειρία που ανακοινώθηκε αργά χθες από το συριακό στρατό, φαίνεται να εφαρμόζεται στη Λαττάκεια, αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ωστόσο, το αναφερόμενο παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.

Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.