search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20
MENU CLOSE

Τις διαγραφές Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλου και Φλαμπουράρη ετοιμάζει το ΤΕΕ

07.05.2016 11:59
Τις διαγραφές Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλου και Φλαμπουράρη ετοιμάζει το ΤΕΕ - Media

Με διαγραφές βουλευτών – μελών του ΤΕΕ και δημόσια καταχώρηση όσων ψηφίσουν το ασφαλιστικό, χωρίς εξαιρέσεις, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.  

 

 

Με διαγραφές βουλευτών – μελών του ΤΕΕ και δημόσια καταχώρηση όσων ανεξαιρέτως ψηφίσουν το ασφαλιστικό προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.  

Σε σημερινή του ανακοίνωση ζητά «τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου» και, μεταξύ άλλων, καλεί «τους μηχανικούς και όλον τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, σήμερα και αύριο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρει:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

  • Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
  • Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
  • Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
  • Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
  • Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
  • Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Το ΤΕΕ καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς και όλον τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, σήμερα και αύριο, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων σε όλη τη χώρα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19