30/05/2020 09:45:46

Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τα «Νέα»

Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τα «Νέα» - Media

 

Βαραίνει περισσότερο το κλίμα στον ΔΟΛ μετά τη νέα καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων αλλά και τις μαζικές αποχωρήσεις καταξιωμένων στελεχών του Οργανισμού.

Η αρχή έγινε με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή των Νέων, Στέφανου Τζανάκη πριν από περίπου δύο μήνες. Ο Στ. Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από άγριο καβγά που είχε, παρουσία μάλιστα αρκετών στελεχών της εφημερίδας, με τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρη Μητρόπουλο.

Τότε ο Δ. Μητρόπουλος... είχε ξηλώσει από τα ΝΕΑ όλη την «ταυτότητα» της εφημερίδας, στην οποία εμφανίζεται πλέον μόνο ο Σταύρος Ψυχάρης, ως εκδότης και ο Δ. Μητρόπουλος ως διευθυντής.

Μετά την αποχώρηση Τζανάκη, ήρθε και η σειρά της αρχισυντάκτριας του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Η Ματίνα Ηρειώτου, επί πολλά χρόνια ρεπόρτερ και στέλεχος της εφημερίδας παραιτήθηκε και ανέλαβε αντίστοιχο πόστο στο «Πρώτο Θέμα». Σημειώνεται ότι το όνομα της Ηρειώτου είχε βγει από την «ταυτότητα» των Νέων, αμέσως μετά την αποχώρηση Τζανάκη. 

Οι αποχωρήσεις από την απογευματινή εφημερίδα του ΔΟΛ έχουν και συνέχεια.

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι  παραιτήθηκε η αρθρογράφος και διπλωματική συντάκτρια των Νέων, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως έγινε γνωστό η Πελώνη αποχώρησε από την Μιχαλακοπούλου λόγω διαφωνιών με τον διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Μητρόπουλο.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε κι ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM Βασίλης Χιώτης που έφυγε από την Μιχαλακοπούλου για προσωπικούς λόγους - σύμφωνα με τον ίδιο. Βέβαια η παραίτηση Χιώτη ήρθε λίγη ώρα μετά τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή του δηλαδή ότι το σπίτι που δήλωσε ο Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό (το Μαξίμου έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία»). Πολλοί λένε ότι η αποχώρηση Χιώτη από τον ΔΟΛ είχε αποφασιστεί αρκετό καιρό πριν.

 

Πηγή: zoornalistas

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.