search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Προς Θεού, σταματήστε τον καταστροφικό κατήφορο της Ελλάδας!

26.05.2016 03:00

Είναι πραγματικά θλιβερό ότι βαδίζουμε σε φοβερό κατήφορο τόσο από οικονομική όσο και από ηθική πλευρά.

 

Είναι πραγματικά θλιβερό ότι βαδίζουμε σε φοβερό κατήφορο τόσο από οικονομική όσο και από ηθική πλευρά.

Α. Νομικο-οικονομική πλευρά

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» προχωρεί ακάθεκτο στη συγκρότηση μιας νέας εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Κεφάλαιο ΙΓ’ με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ και άλλες διατάξεις»), η οποία επεκτείνει πλέον τον έλεγχό της στο σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η νέα εταιρία είναι μάλιστα ένα πολύ ευρύτερο σχήμα από το μέχρι σήμερα υπάρχον όργανο εκποιήσεων – κατ’ευφημισμό «ιδιωτικοποιήσεων» -, αφού το ΤΑΙΠΕΔ είναι μία μόνο από τις τέσσερις εταιρίες που θα ανήκουν στο νέο-ιδρυόμενο όργανο (βλ. αρ. 188 του ν/σ).

Με αυτό το κείμενο και παρότι ως σκοπός της εταιρίας ορίζεται «η διαχείριση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάζεται σε αυτήν χάριν του δημοσίου συμφέροντος» (βλ. αρ. 1 του καταστατικού της εταιρίας, το οποίο πρόκειται να κυρωθεί από το αρ. 204 του ν/σ), είναι προφανές ότι όλη η περιουσία του ελληνικού κράτους βρίσκεται υποθηκευμένη για 99 χρόνια και βαδίζει προς πώληση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η πλήρης εξόφληση των αποκαλούμενων «δανείων» (κυρίως μνημονίων).

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) θεωρεί ανεπίτρεπτο ότι όλα πλέον τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου είναι προς πώληση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται φυσικά και τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους. Το νομοσχέδιο αυτό, που είναι στα πρόθυρα της δημοσίευσης, οδηγεί την Ελλάδα στην πλήρη αποστέρησή της από όλα τα σοβαρά περιουσιακά στοιχεία της. Γι’αυτό το λόγο, το ΙΜΔΑ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες σε επαγρύπνηση για να αποφευχθεί το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας και να διασωθεί η Ελλάδα στο γεωγραφικό χάρτη ως ανεξάρτητο κράτος.

Β. Κοινωνικο-ηθική πλευρά

Σε φρικτό κατήφορο θα μπει η Ελλάδα και σε άλλον τομέα, τον κοινωνικο-ηθικό, εάν υιοθετηθεί η πρόταση των 17 βουλευτών, οι οποίοι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την κατάργηση της απαγόρευσης λειτουργίας οίκων ανοχής σε ορισμένη μικρή απόσταση από τα ξενοδοχεία. Οι εν λόγω βουλευτές θεωρούν ότι η μεταρρύθμιση που προτείνουν εξυπηρετεί τον τουρισμό, προσφέροντας στους τουρίστες της χώρας μας ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, ενισχύουν την πορνεία, προωθώντας την πώληση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου σώματος, ιδίως των αδύναμων και απροστάτευτων νέων κοριτσιών.

Σημειωτέον ότι αυτή η κατεύθυνση συγκρούεται με την κρατούσα τάση στην Ευρώπη. Χώρες όπως η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και ήδη από τις 6 Απριλίου 2016 και η Γαλλία, καταργούν την πορνεία ως θεσμό και δίνουν τα νομικά μέσα με τα οποία μπορούν να αμυνθούν αδύναμα κορίτσια είτε ντόπια είτε ξένα προσφυγόπουλα που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Το ΙΜΔΑ πιστό στον αγώνα του υπέρ της υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατά οποιασδήποτε μορφής καταπίεσης και ευτελισμού, ιδίως των γυναικών, καλεί τους βουλευτές να μη στηρίξουν καμία προσπάθεια ενίσχυσης της εκμετάλλευσης των γυναικών, αλλά αντιθέτως να παλέψουν με κάθε μέσο για την οργανωμένη από την Πολιτεία σωτηρία τους.

 

* Η Αλίκη Μαραγκοπούλου είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:18