search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Θεωρίες συνομωσίας: O Κιμ ληστεύει τις τράπεζες της Ασίας;

27.05.2016 07:24
Έξαλλος ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Γιατί τρέμουν οι καθοδηγητές στη Βόρεια Κορέα - Media

Αναλυτές ασφαλείας έχουν συνδέσει τις πρόσφατες επιθέσεις σε τράπεζες της Ασίας με την Βόρεια Κορέα, κατηγορώντας την έτσι πως είναι η πρώτη χώρα που επιτίθεται σε ξένες τράπεζες για οικονομικό όφελος.

 

Αναλυτές ασφαλείας έχουν συνδέσει τις πρόσφατες επιθέσεις σε τράπεζες της Ασίας με την Βόρεια Κορέα, κατηγορώντας την έτσι πως είναι η πρώτη χώρα που επιτίθεται σε ξένες τράπεζες για οικονομικό όφελος.

Σε τρεις πρόσφατες επιθέσεις σε τράπεζες, οι αναλυτές της εταιρείας Symantec ανακάλυψαν ένα κομμάτι υπολογιστικού κώδικα το οποίο είναι πολύ σπάνιο και έχει χρησιμοποιηθεί μόλις δυο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στη διαδικτυακή επίθεση κατά τράπεζών και εταιρειών της Νότιας Κορέας το 2013 ενώ η δεύτερη ήταν κατά της Sony τον Δεκέμβριο του 2014. Αξιωματούχοι τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Νότιας Κορέας έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα για αυτές τις επιθέσεις, αλλά δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία για να αποδείξουν τις κατηγορίες τους.

Ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε σε αυτές τις επιθέσεις είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε ενάντια σε τρεις τράπεζες. Οι επιθέσεις έγιναν στις Φιλιππίνες τον περασμένο Οκτώβριο, στο Βιετνάμ τον περασμένο Δεκέμβριο και στο Μπαγκλαντές τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συνολική λεία από αυτές τις επιθέσεις ξεπερνά τα 81 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Eric Chien, ο αναλυτής της Symantec που ανακάλυψε τον ίδιο κώδικα δήλωσε σχετικά πως «αν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για τις διαδικτυακές επιθέσεις στη Sony και τη Νότια Κορέα τότε ναι, ευθύνεται και για αυτές κατά των τραπεζών. Σε περίπτωση που ισχύει, είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος προσπαθεί να επιτεθεί σε ξένες τράπεζες με σκοπό το οικονομικό κέρδος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:05