search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:44
MENU CLOSE

Τι απαντά η ΕΣΗΕΑ στην παρέμβαση Κοντομηνά

08.06.2016 05:14
ΕΣΗΕΑ: Τιμά και συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  - Media

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών καταδικάζοντας την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή «HappyDay».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών καταδικάζοντας την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή «HappyDay».

Η ΕΣΗΕΑ μιλά για «ωμή παρέμβαση» η οποία δείχνει απροκάλυπτα πως τα αφεντικά ευνοούν την ενημέρωση στα κανάλια, διαψεύδοντας έμπρακτα όσους υποστηρίζουν το προιόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθοδηγείται από τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης.

« Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…» επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης η οποία αντί  να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά, καθότι «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43