16/10/2019 11:49:29

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος για την Ελλάδα το νέο Σύνταγμα το 2021

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος για την Ελλάδα το νέο Σύνταγμα το 2021 - Media

 

Αναφορά στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ως στόχο, «ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα. Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό.Tον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως: «Η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς. Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών».

Στο τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε για την ανάγκη της χώρας «για μια βαθειά δημοκρατική τομή. Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.