search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Πουέρτο Ρίκο: Χρεοκοπούμε ακόμα κι αν μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ

29.06.2016 18:19
Πουέρτο Ρίκο: Χρεοκοπούμε ακόμα κι αν μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ - Media
 
Tην απόφαση της χώρας να χρεοκοπήσει, ακόμα κι αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει νόμο που θα επιτρέψει την αναδιάρθρωση του ύψους 70 δισ. ευρώ δημοσίου χρέους του, δημοσιοποίησε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Αλεχάντρο Γκαρθία Παδίγια.
 
«Την 1η Ιουλίου το Πουέρτο Ρίκο δεν θα πληρώσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε χρεόγραφα γενικών υποχρεώσεων» έγραψε ο Παδίγια σε άρθρο του για τον ιστοχώρο του CNBC, ενώ το Bloomberg σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που το μέλος της Κοινοπολιτείας των ΗΠΑ αποτυγχάνει να πληρώσει χρέος του.
 
Η χρεοκοπία αποτελεί ένδειξη του βάθους της κρίσης στο νησί, το οποίο το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει τα κεφάλαια για να αποφύγει να μην πληρώσει υποχρεώσεις του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ υπερψήφισε νόμο που επιτρέπει στο Πουέρτο Ρίκο να αναδιαρθρώσει το χρέος του και να αποφύγει μηνύσεις από ομολογιούχους που θα έθεταν σε κίνδυνο την ικανότητα της χώρας να πληρώνει δημόσιες υποχρεώσεις του, όπως τα σχολεία, η αστυνομία και το σύστημα υγείας, νόμος ο οποίος αναμένεται να «κλείσει» αύριο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42