search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Ιράν: Συμφωνία Petramina – NIOC για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

02.07.2016 12:38
Ιράν: Συμφωνία Petramina - NIOC για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου - Media

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Ινδονησίας, Pertamina θα υπογράψει συμβόλαιο με κρατική πετρελαϊκή εταιρία του Ιράν (NIOC) τον επόμενο μήνα προκειμένου ν’ αναπτύξει δύο πεδία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν.

 

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Ινδονησίας, Pertamina θα υπογράψει συμβόλαιο με κρατική πετρελαϊκή εταιρία του Ιράν (NIOC) τον επόμενο μήνα προκειμένου ν’ αναπτύξει δύο πεδία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ.

Τα πεδία που θα αξιολογηθούν είναι τέσσερα σύμφωνα με τις αρχικές μελέτες, ενώ από αυτά θα επιλεγούν τα δύο, σύμφωνα με δηλώσεις του Σιαμσού Αλάμ, διευθυντή της Pertamina.

Η Pertamina στοχεύει την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής στο πεδίο κατά 30.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωστοποιηθεί τα πεδία γεωτρήσεων.

Η εταιρία υπέγραψε την αρχική συμφωνία με τη NIOC το Μάιο κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Ινδονησίας στην Τεχεράνη για την αγορά 600.000 τόνων υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου (LPG) από το Ιράν.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01