search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα για την κυβέρνηση

21.07.2016 20:58
Μητσοτάκης: Μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα για την κυβέρνηση  - Media

 

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση του εκλογικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας πως “η κυβέρνηση θα υποστεί μια μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα. Η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές. Η χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική, αλλά απλή λογική”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως “γινόμαστε μάρτυρες ενός κυνικού τακτικισμού από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό οι οποίοι, αφού απέτυχαν, το μόνο που τους ενδιαφέρει πια είναι, μαζί με αυτούς, να αποτύχει και η Ελλάδα. Επειδή δεν μπορούν να κυβερνήσουν, θέλουν ακυβερνησία για τη χώρα συνολικά”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος στη διάλυση της χώρας και ξεκαθάρισε ότι το εκλογικό σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση δεν θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές. “Ο δόλιος πολιτικός κυνισμός σας θα βρει απέναντί του μια συμμαχία δυνάμεων που, πάρα τις όποιες διαφορές τους, θα αντιταχθούν στην προσπάθεια σας να υπονομεύσετε την πολιτική σταθερότητα και να οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Βλέπετε ότι οδεύετε προς μία βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές. Και θέλετε να μαγειρέψετε τον εκλογικό νόμο ώστε να δυσχεράνετε το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας από τη ΝΔ”, σημείωσε ο “γαλάζιος” πρόεδρος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο εκλογικός νόμος που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι ο μοναδικός που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα ανοίξει την συζήτηση για έναν νέο εκλογικό νόμο “που θα συνιστά πραγματική τομή στο πολιτικό σύστημα. Εκεί θα πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:28