search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Απελευθερώνεται ο άνθρωπος που επιχείρησε να σκοτώσει το Ρόναλντ Ρίγκαν (Photo-video)

27.07.2016 14:26
Απελευθερώνεται ο άνθρωπος που επιχείρησε να σκοτώσει το Ρόναλντ Ρίγκαν (Photo-video) - Media
 
Στις 30 Μαρτίου του 1981, ο Τζον Χίνκλεϊ αποπειράθηκε να σκοτώσει τον -νεοεκλεγέντα, τότε- πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν.
 
Η απόπειρα δολοφονίας έγινε έξω από το Ξενοδοχείο Washington Hilton, όπου ο Ρίγκαν είχε μόλις ολοκληρώσει ομιλία του. Ο Χίνκλεϊ πυροβόλησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μέλη της προσωπικής του φρουράς, προτού συλληφθεί, ενώ ο Ρίγκαν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και στο θώρακα.
 

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον Ρήγκαν για να εντυπωσιάσει την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ και ότι σχεδίασε την δολοφονία αφού είδε την ταινία «Taxi Driver».
Στη δίκη του, ο Χίνκλεϊ κρίθηκε αθώος λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων στις 21 Ιουνίου 1982. Οι ψυχιατρικές βεβαιώσεις της υπεράσπισης τον διέγνωσαν ως παράφρωνα ενώ οι διώξεις τον έκριναν ως νομικά εχέφρωνα.
 
Ακολουθώντας την συμβουλή του δικηγόρου του αρνήθηκε να υποστηρίξει αυτοπροσώπως τον εαυτό του και ως σήμερα βρίσκεται περιορισμένος στο St. Elizabeths Hospital στην Ουάσινγκτον.
 
Τώρα, 35 χρόνια μετά, δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο 61 ετών πλέον Χίνκλεϊ μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. Ο Χίνλεϊ θα βγει από το νοσοκομείο στις 5 Αυγούστου και θα τεθεί υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα χρόνο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20