03/06/2020 20:18:55

Ρεκόρ μείωσης επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας - Πέφτει η λίρα

Ρεκόρ μείωσης επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας - Πέφτει η λίρα - Media
 
Για πρώτη φορά από το 2009 η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) προχώρησε σήμερα σε μείωση των επιτοκίων της, προκειμένου να διασκεδάσει τους φόβους ότι η ψήφος υπέρ του Brexit θα οδηγήσει τη βρετανική οικονομία σε υφεσιακές τάσεις.
 
Η διοίκηση της ΒοΕ αποφάσισε να διαμορφώσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, το χαμηλότερο στην 322χρονη ιστορία της κεντρικής τράπεζας, καθώς αναλυτές υποστηρίζουν ότι η οικονομία της Βρετανίας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 0,4% και η λίρα παρουσιάζει πτωτικές τάσεις έναντι του δολαρίου.
 
Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (ποσοτική χαλάρωση), ρίχνοντας άλλα 60 δισεκατομμύρια λίρες στη βρετανική οικονομία.
 
Πάντως, η απόφαση της ΒοΕ δεν φάνηκε να έχει θετική επίδραση στη λίρα, η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.
 
Στις 15:23 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 1,% στα 1,3176 δολάρια, σημειώνοντας την πιο απότομη υποχώρησή της από τις 15 Ιουλίου. Στις 6 Ιουλίου, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών στα 1,2798 δολάρια.
 
Έναντι του ενιαίου νομίσματος, η λίρα υποχώρησε κατά 1% στις 84,55 πένες ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.