search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:12
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν ξεκινά εκκαθαρίσεις και στο εσωτερικό του ΑΚΡ

05.08.2016 09:09
Ο Ερντογάν ξεκινά εκκαθαρίσεις και στο εσωτερικό του ΑΚΡ - Media

 

Νέο πογκρόμ κατά των υποστηρικτών και των συμπαθούντων του αυτοεξόριστού στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν αναμένεται να ξεκινήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά η εκκαθάριση πρόκειται να γίνει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα  με εσωτερική εγκύκλιος του κόμματος ζητείται να γίνει ταχεία εκκαθάριση όσων διατηρούν σχέσεις με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική οργάνωση» και όσους υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του δεύτερου στην ιεραρχία του κόμματος, του Χαγιάτι Γιαζιτζί, και εντέλλεται την «επείγουσα εκκαθάριση του οργανωτικού του κόμματος, ώστε να εκδιωχθούν όσοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ»,( FETO).

Το γεγονός πως η εγκύκλιος έρχεται μια μέρα μετά την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Αχμέτ Νταβουτογλου, ο οποίος μέχρι και την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος βρισκόταν μεταξύ εκείνων που δεν είχαν πάρει δημόσια θέση κατά του Γκιουλέν, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια σε μερίδα του τουρκικού τύπου αναφορικά με το αν με την πολιτική αυτή ο Ερντογάν επιχειρεί να εξαλείψει και δυνητικούς αντιπάλους από το εσωτερικό του κόμματός του.  

Το  γενικευμένο πογκρόμ έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο εξωτερικό της Τουρκίας και, σύμφωνα με τον Ερντογάν, δεν έχει ακόμη αγγίξει «παρά την κορυφή του παγόβουνου».Σήμερα, 12 από τους 14 δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman που βρίσκονταν υπό κράτησιν ετέθησαν υπό καθεστώς προφυλάκισης.Ο Μουμταζέρ Τουρκόνε, πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας, περιλαμβάνεται στην ομάδα αυτή των δημοσιογράφων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07