10/12/2018 18:47:33

Εκλογική μπουρδολογία

 

Η ατζέντα του πρωθυπουργού -διαβάζω- στο επόμενο διάστημα περιλαμβάνει την διάσκεψη των χωρών του Νότου, τις τηλεοπτικές άδειες, την συνταγματική αναθεώρηση, τις εξαγγελίες θεσμικού χαρακτήρα στην ΔΕΘ.

Ε, σας λέω λοιπόν - με την... βεβαιότητα να με χαρακτηρίσετε αλαζόνα- ότι όλα αυτά είναι τρίχες κατσαρές και πολύ λίγους αφορούν.

Μπορεί να έχουν την σημασία τους, αλλά σε αυτή την χρονική συγκυρία άλλες είναι οι προτεραιότητες της χώρας και προφανώς θα πρέπει να ‘ναι και της κυβέρνησης.

  • Η συνεχής επιδρομή αδιακρίτως στις τσέπες των φορολογουμένων, πασπαλισμένες με δηλώσεις περί φοροδιαφυγής κλπ κλπ
  • Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, που είναι η ίδια με την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι και χειρότερη (αλήθεια, πόσο καιρός πρέπει να περάσει για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός κενά μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο;).
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών έχουν φτάσει στα 250 δις ευρώ. Να το γράψω και ολογράφως: Διακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Οπότε ο εφιάλτης των χιλιάδων πλειστηριασμών πλησιάζει.
  • Η κατάσταση στην εξυπηρέτηση στα δημόσια ταμεία, συντάξεις, φάρμακα κλπ, απαράδεκτη.
  • Οι πολεοδομίες των δήμων ανεπαρκείς, η  συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ απολύτως προβληματική. 
  • Μπορώ να περιγράψω και πολλά άλλα.

Συνεπώς, με αυτά πρέπει να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο και παραδίπλα τα θεσμικά που έχουν εδώ και καιρό εξαγγείλει.

Να διορθώσει το κυβερνητικό σχήμα, γιατί καμιά δεκαριά υπουργοί δεν έχουν μπορέσει να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά.

Δεν είναι ώρα για εκλογική μπουρδολογία. Πόσω μάλλον για να το σκέφτονται και στα σοβαρά.

Εκτός κι αν τις κατηγορίες για τα σενάρια παρένθεσης του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να προωθήσουν κάποια κέντρα, θελήσουν να τα εφαρμόσουν οι ίδιοι!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.