search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Ενδεχόμενο εμπλοκής Νταβούτογλου στο πραξικόπημα; Συνέλαβαν σύμβουλό του για σχέσεις με τον Γκιουλέν

23.08.2016 09:02
«Βόμβα μεγατόνων» από Νταβούτογλου: Αποτύχαμε διπλωματικά, μας στηρίζει μόνο το Αζερμπαϊτζάν (Video) - Media

 

Δραματική τροπή φαίνεται να παίρνουν οι αστυνομικές έρευνες για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία που έγινε στις 15 Ιουλίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα  Χουριέτ, συνελήφθη και ανακρίνεται από τις τουρκικές αρχές πρώην δεξί χέρι του πρώην Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.  Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρέσβη  Γκιουρτσάν Μπαλίκ ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Νταβούτογλου μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπαλίκ ήταν εκείνος που το 2013 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κανόνισε ο Νταβούτογλου να συναντήσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια.  Με τον τότε Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλαχ Γκιουλ να αντικρούει τον Νταβούτογλου και να δηλώνει πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων για την συνάντηση με τον Γκιουλέν.

Ο Μπαλίκ εκτός από στενός συνεργάτης του Νταβούτογλου διετέλεσε και σύμβουλος του Προέδρου Γκιούλ από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 όταν η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνισε τη δίωξη όλων όσοι σχετίζονταν με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εκτός από τον Μπαλίκ, αποπέμφθηκαν ακόμα δύο πρεσβευτές  για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο η Τουρκία θεωρεί  τρομοκρατική οργάνωση. Ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε περίπου 300 διπλωμάτες που υπηρετούν σε αποστολές του εξωτερικό να επιστρέψουν στην Τουρκία για να ερευνηθούν για τις σχέσεις τους με την οργάνωση Γκιουλέν την οποία κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:55