12/08/2020 15:56:55

Παρακλάδι της ISIS ίσως ετοιμάζει νέα επίθεση στο Βέλγιο

Το Βέλγιο παρατείνει το διάστημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας έως τις 18 Απριλίου - Media

Ένα φερόμενο παρακλάδι στο Βέλγιο της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS φαίνεται  πως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws ένας Γάλλος πολίτης ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ιράκ, παρακολουθείται από τις αρχές του Βελγίου καθότι θεωρείται ύποπτος για την στρατολόγηση, την εκπαίδευση και την ψυχολογική εμψύχωση των αποκαλούμενων «μοναχικών λύκων», των ατόμων δηλαδή που ατομικά διεξάγουν επιθέσεις σε διάφορους στόχους.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Βέλγιο βρίσκονται 7 μοναχικοί λύκοι οι οποίοι απλά περιμένουν ένα σημάδι ώστε να διεξάγουν νέες επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ενδεχομένως ένας από αυτούς να είναι Βέλγος πολίτης ο οποίος ταξίδεψε στη Συρία μέσα στο 2014. Ο άντρας αυτός φέρεται να σχετίζεται με τον Βέλγο τρομοκράτη Abdelhamid Abaaoud ο οποίος οργάνωσε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και μετέπειτα σκοτώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές.

«Τα social media  του υπόπτου είναι «νεκρά» εδώ και εβδομάδες γεγονός που οι αρχές το μεταφράζουν είτε ότι έχει πεθάνει ή πως ετοιμάζει να διεξάγει μια νέα επίθεση» γράφει το δημοσίευμα, με τις αρχές τόσο του Βελγίου όσο και της Γαλλίας να καθησυχάζουν τους πολίτες και να δηλώνουν πως δεν υπάρχει άμεση απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος σε κάποια από τις δύο χώρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.