search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Ο «δικός μας» καναλάρχης

31.08.2016 09:36

 

Αύριο θα έχουμε το νέο τηλεοπτικό τοπίο, τουλάχιστον σε ότι αφορά ποια επιχειρηματικά σχήματα θα αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια.

Θα είναι νέο το τοπίο;

Σε ότι αφορά στις ιδιοκτησίες, μπορεί να μπουν κάποια νέα ονόματα, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά σε αυτό τον χώρο των ΜΜΕ.

Αν κρίνει κανείς από τις διαθέσεις ορισμένων υποψηφίων καναλαρχών – όπως εκφράστηκαν σε διαρροές συνεργατών τους-είναι βέβαιο  ό,τι θα έχουμε σκληρές κόντρες τόσο σε πολιτικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο.

Οι αντιπαραθέσεις θα προέλθουν τόσο απο αυτούς που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια, όσο και από ορισμένους που θα πάρουν αλλά δεν θα έχουν καμία υποχρέωση στην κυβέρνηση- και ορθώς- αφού θα έχουν καταβάλλει το σχετικό τίμημα.

Νομίζω, ό,τι η κυβέρνηση, οφείλει από αύριο να φροντίσει τρία πράγματα:

Να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο από τους πάντες. Κυρίως από όσους δεν αποκτήσουν άδειες.

Να ξεκαθαρίσει νωρίς, πότε θα προχωρήσει σε αδειοδότηση των περιφερειακών και θεματικών καναλιών.

Να αποφύγει να μπει στην λογική προηγουμένων κυβερνήσεων για «δικό της καναλάρχη» γιατί όσοι κατά το παρελθόν το εφάρμοσαν, απλώς μετά από καιρό, διαπίστωσαν πως ο “δικός τους” ήταν και του αλλουνού! Και το κακό- γι’ αυτούς – ήταν ό,τι τα κατάλαβαν όταν πλησίαζαν οι εκλογές. Τα παραδείγματα πολλά και οι πρωταγωνιστές γνωστοί. Ας μην κάνουν λοιπόν το ίδιο λάθος υπολογισμό οι σημερινοί κυβερνώντες. Για άπειρους, τους έχω. Για παρορμητικούς επίσης. Για μαλάκες πάντως, δεν τους έχω κόψει τα τελευταία χρόνια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50